Защитата притеснява Керкез преди сблъсъка с Левски

0
dushan kerkez
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев Пловдив приема Левски в събота от 20:00 часа на „Колежа“. Канарчетата влизат в 11-я кръг като четвърти в класирането, като имат равен баланс с третия Черно море и изостават на 6 точки от сините. Преди двубоя с тима от „Герена“ защитата притеснява Душан Керкез. И именно с нея са свързани най-големите му дилеми за предстоящия сблъсък.

Миналия уикенд жълто-черните се наложиха с 1:0 над ЦСКА 1948. В Бистрица за първи път през сезона като титуляр започна Атанас Чернев. Младежкият национал замести наказания естонец Йонас Там и се справи отлично до Антоан Конте. Това най-вероятно ще накара Керкез отново да заложи на 22-годишния юноша на клуба. През миналата кампания той натрупа достатъчно опит. Тогава бе на терена в 20 шампионатни двубоя, като в 17 от тях бе в стартовата единайсеторка. Там, който е 10 лета по-стар и е със статут на естонски национал, бе наказан за Бистрица. Той често бе колеблив този сезон, особено в двубоите от евротурнирите.

Ботев се намира в серия от 5 поредни двубоя без победа у дома. А заради разместената програма в шампионата през кампанията има само 2 мача в Пловдив в Първа лига. Последният бе на 24 август – 0:1 от Спартак Варна./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments