Наставникът на Ямбол: Трудно ще се преборим за 2-ра лига през този сезон!

0
pomorie lokomotiv gorna orqhovica 25
- -

Треньорът на Ямбол Красимир Мечев призна пред Football24.bg, че дори той е малко изненадан от бързото израстване на тима през този сезон и отличните резултати до момента.

Ямболии направиха много слаб минал сезон, но в момента отборът има 8 победи и само една загуба за първте девет кръга в Югоизточната Трета лига и е на 2-ото място, само на 3 точки зад лидера Черноморец (Бургас).

Мечев акостира в тима през това лято, за да замени Ангел Червенков, който водеше отбора през вече изминалата кампания.

„Мисля, че направихме една добра сплав между млади и опитни футболисти, като нещата определено се получиха дори и за мен изненадващо бързо. Младите започнаха да трупат опит и увереност покрай по-опитните момчета, а мелахоличното настроение се повдигна и определено се вижда, че вече има амбиция. Когато разговарях с ръководството на отбора през лятото се разбрахме тази година да изградим едно силно ядро, а през следващия сезон да гоним евентуално класиране във Втора лига. Именно тази амбиция ме амбицира да дойда тук, защото не съм от хората, които искат да живуркат във футбола“, коментира той.

„В крайна сметка обаче виждам, че към момента сме втори и сме само на три точки от върха. За мен лично ще ни бъде много трудно да се преборим през този сезон за първото място, ако сме в сегашния си вид, защото имаме къса резервна скамейка. Проблем е също, че някои от по-опитните играчи тренират по три пъти седмично, а младите тренират всеки ден. В крайна сметка обаче се надявам ако резултатите се задържат толкова добри ръководството да подсигури привличането на някой по-класен футболист, за да можем да се борим за първото място още този сезон. Както се казва, апетитът идва с яденето“.

„Разбира се, в момента нашата цел е просто да си печелим мачовете и винаги излизаме за победа. Доволен съм от старанието на момчетата. И определено няма как да не съм щастлив от това, което правим в първенството“, каза още Мечев

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments