Голмайстор на Ботев (Пд) заминава за Барселона

0
georgi nikolov
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Нападателят на Ботев Пловдив – Георги Николов – ще замине в понеделник в Барселона, за да премине нови прегледи. 22-годишният таран е извън игра от началото на април, когато получи тежка контузия в коляното при нулевото равенство с ЦСКА 1948 на „Колежа“. Младежкият национал претърпя операция и възстановяването му вървеше по план, но треньорският щаб на канарчетата няма да иска да го рискува през есента.

След прегледите в Барселона нападателят постепенно ще бъде включван в тренировките на тима, като ще получава игрови минути за дублиращия тим във Втора лига. Плановете на Душан Керкез и екипа му са да използват Николов след Нова година, когато ще има възможност да направи пълноценна подготовка с жълто-черните.

Нападателят направи фурор през миналия сезон – първо с екипа на Хебър, вкарвайки осем попадения през есента, което логично доведе до сериозен интерес от водещите клубове у нас, като в крайна сметка Ботев Пловдив си осигури услугите му. Николов стартира добре и при канарчетата и в осем двубоя реализира четири попадения. Той си оспорваше голмайсторския приз с Алекс Колев, който тогава носеше екипа на Крумовград, но дойде лошият момент на 7 април и контузията в коляното, която го извади задълго от терените./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments