От последния сблъсък на „Колежа“: Шестима още са при Ботев (Пд), деветима – при Левски

0
botev plovdiv levski
Снимка: levski.bg
- -

Година и близо три месеца минаха от последния сблъсък между Ботев Пловдив и Левски на „Колежа“. Този мач се състоя още във втория кръг на миналата кампания, когато воденият от Станислав Генчев тим посрещна този на Николай Костов. В момента играчите в съставите, които стартираха и бяха в групата за срещата, остана малка бройка. Тази при канарчетата е по-малка – шест на брой футболисти. Това бяха Николай Минков, Самуел Акере, Янис Карабельов, Даниел Кайзер, Йонас Там и Антонио Перера, а Фаустас Степонавичюс в момента играе под наем в Септември София.

От своя страна при столичани бройката е по-значителна – девет играчи. Синия екип и днес още носят Кристиан Димитров, Марин Петков, Асен Митков, Джавад ел Джемили, Патрик-Габриел Галчев, Преслав Бачев, Келиан ван дер Каап, Асими Фадига и Илиян Стефанов, докато Асен Чандъров също сега е преотстъпен в Септември. Тогава още в редиците на Левски бе и Ивелин Попов, който стартира в споменатия мач като титуляр, но малко след това премина при жълто-черните и се превърна в капитан и основна фигура за тима.

По това време канарчетата бяха започнали с пълна сила кризисната ситуация в игрово отношение и набралият сила в Европа Левски си тръгна с наглед лесен успех, въпреки че всички попадения паднаха след почивката. Рикардиньо откри в 56-ата минута от дузпа, а Джавад ел Джемили удвои в 74-ата. Мартин Секулич даде надежда на домакините девет преди края, но в 86-ата испанецът с втория си гол оформи резултата. Сините бяха по-добрият тим и заслужено спечелиха, затвърждавайки игровата криза на Ботев в началото на миналия сезон./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments