Домовчийски: Левски може да стане шампион! Генчев направи качествен отбор, който още ще расте

0
Снимка: levski.bg
- -

Бившият нападател на Левски и Ботев Пловдив – Валери Домовчийски – говори пред „Тема Спорт“ преди днешния сблъсък на „Колежа“. Капитанът на третодивизионния Марица посочи силните страни на тимовете и даде оценката си за влиянието на Ивелин Попов и Евертон Бала върху представянето на отборите.

„Очакванията ми са да се получи футболен празник, защото трибуните ще са пълни, ще се изправят отбори в подем и дано тревното покритие е добро, защото видяхме, че в мача на националния тим не бе такова, но вече мина достатъчно време. Домакините със сигурност са се постарали да предложат отлични условия. Ботев и Левски неведнъж са показали, че играят хубави мачове със заряд и много интрига. Двата тима се намират в добра форма и записаха добри резултати от началото на сезона и не смятам, че има изявен фаворит. Нека по-добрият да победи“, заяви Домовчийски.

„Левски стартира много добре под ръководството на Станислав Генчев. Класирането и резултатите го показват. Направи се качествен отбор, който подсказва за сериозен потенциал. Мисля, че с напредване на първенството тимът ще расте още във възходяща линия. Има всички предпоставки за битка за титлата, но срещу тях има много добър отбор в лицето на Лудогорец. Не е невъзможно да се случи и сините могат да станат шампиони. Просто са им необходими малко късмет и шанс. Ботев също се движи добре, въпреки че не успя да направи рейд в евротурнирите. Душан Керкез показа, че е качествен специалист и изгради солиден и боеспособен отбор. Жълто-черните могат да победят всеки съперник“, добави още той.

„Ивелин Попов и Евертон са основните играчи на Ботев и Левски в нападение. Попето е моторът на жълто-черните, а бразилецът показа, че може да е много полезен. За мен обаче колективът трябва да е водещият, защото без останалите играчи няма да се стига до добрите резултати. Все пак в България нямаме Меси или Роналдо, които сами да решават двубоите“, каза нападателят.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments