Септември София приземи много бързо ЦСКА-София, „червените“ – кръгла нула в атака и останаха без защита за Левски

0
cskasofia
- -

ЦСКА-София допусна шеста загуба от началото на сезона, след като падна с 0:1 при домакинството си на Септември София от 11-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение бе дело на Бертран Фурие.

На всичко отгоре двамата централни защитници на ЦСКА-София Лумбард Делова и Лиъм Купър получиха контузии преди дербито срещу Левски, което е след паузата.

В 15-ата минута дойде първата опасна ситуация, при която Илиан Илиев стреля с глава от няколко метра, но в аут.

Седем минути по-късно Бертран Фурие бе непокрит наказателното поле и само намесата на Лиъм Купър в последния момент попречи на нападателя да стреля от упор срещу Бусато. Действието обаче коства много на шотландеца, който усети болка в хълбока и бе заменен принудително.

Септември София поведе в резултата в 38-ата минута. Асен Чандъров напредна, след което опита подаване, топката рикошира в крака на Браян Кордоба и топката се озова във Фурие, а той от непосредствена близост намери горния десен ъгъл на Бусато.

ЦСКА-София можеше веднага да изравни. Джеймс Ето’o изведе Исека зад гърба на отбраната, но ударът му бе блокиран от Мартин Христов.

В самия край на първата част се получи и особено дискусионна ситуация на границата на наказателното поле на септемврийци. Кареасо се строполи точно на чертата с претенции, че е бил препънат вътре в пеналта. Главният съдия Стоян Арсов даде пряк свободен удар моментално. Впоследствие ВАР арбитърът Владимир Вълков даде сигнал на Арсов да преразгледа ситуацията. В крайна сметка Арсов не даде дузпа за „червените“, а отмени и фала.

Втората част започна с шут по диагонала на Митко Митков, от който произлезе ъглов удар.

В 52-рата минута Ето’о тества рефлекса на Шейтанов отдалеч, без да му създаде големи трудности. Около 120 секунди по-късно Фаетон проби по фланга и потърси подаване към точката на дузпата, където Линдсет и Коялипу си попречиха да нанесат подобаващ завършващ удар.

След около час игра гредата спря Септември от това да удвои аванса си. Рупанов свали с глава към Чандъров, който също стреля с глава, намирайки левия стълб на Бусато.

В 63-тата минута Фаетон намери Исека с хубаво центриране, а нападателят засече с глава в малкия пеналт, но прати топката в аут.

Точно 20 минути преди края на редовното време Коялипу си освободи място и стреля, а Шейтанов отрази удара на нападателя с вещина. Десетина минути по-късно Линдсет стреля от воле, а защитник на Септември блокира удара. 60 секунди след това Локило опита удар от движение и отново защитник на „виненочервените“ блокира, а топката отиде в корнер.

В 87-ата минута Митко Митков получи своя втори жълт картон и напусна терена.

По същото време и ЦСКА-София остана в намален състав заради травмата на Лумбард Делова, а Александър Томаш вече бе извършил всички промени.

ЦСКА-София и Септември София вече имат по 10 точки, колкото има и Локомотив София.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments