Новият наставник на Берое: Аз съм в страната на Христо Стоичков! Ще мислим за Европа, след като се класираме в Топ 8

0
hose uribesalgo
- -

Новият старши треньор на Берое – Хосу Урибе – заяви, че целта е Берое да си гарантира спасение и да се класира в топ 8, а след това да мисли за европейските клубни турнири.

„Аз съм в страната на Христо Стоичков. Той е една запазена марка. Първите ми впечатления са, че страната е много хубава. Стара Загора е привлекателен град. Първенството е много добро. И сега пред нас има много работа, което е най-важното нещо в момента“, започна Урибе в интервюто си за „rtpa“.

„В Берое има много чуждестранни футболисти, които говорят испански и това ще ми помогне да се адаптирам по-бързо. На практика в тима има 80% чужденци. Освен това в българското първенство в момента има много чужденци – много бразилци, много португалци, африкански футболисти във водещите отбори“, добави новият наставник на старозагорци.

„В Берое се залага на много млади футболисти, целта е да се развият, отборът постепенно да израства, а играчите може да бъдат продадени в последствие“, добави той.

„Едно от най-големите предизвикателства за мен ще бъда в процеса на работа да обяснявам нещата на испански, английски и български. Проблем е, че трима от младите български футболисти в отбора не говорят нито испански, нито английски, но ще трябва да намерим решение в процеса на работа. Отборът е много млад и смятам, че има голям потенциал“, обясни още той.

„Най-важното е първо отборът да събере необходимите точки, за да си гарантира място в първите осем и да не е замесен в битката за оцеляване. След като се класираме в топ 8, след това ще мислим за класиране в европейските клубни турнири. Не сме толкова далеч в момента в класирането от постигането на тази цел, но няма да е никак лесно“, завърши Хосу Урибе, цитиран от „Мач Телеграф“.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments