Ефективно – неефективни!

0
mustafa sangare aleksandar kolev
Снимка: levski.bg
- -

Какво щеше да стане, ако Сангаре бе влязъл като резерва в последните минути на мача с Ботев Пд? Този въпрос си задават мнозина, след като Левски се издъни и във втория по-сложен ребус, който стоеше пред Станислав Генчев – в Пловдив срещу Ботев. Този път обаче „сините“ не могат да винят съдията. Напротив, трябва да се радват, че ВАР се намеси решително и още в 8-ата минута бе отменено попадението на Вини Трибуле. И така гостите от София успяха да излязат от шамарите, с които ги започнаха „жълто-черните“.

Дали, ако, може би! Нека да излезем от сферата на хипотезите и гадателите. Истината е, че времето не може да се върне назад и да изтрие този резултат, който се получи на „Колежа“. „Мачът е свирен“, както обичат да казват във футболните среди. Трябва да се гледа напред. Затова е хубаво да се обърне внимание на някои неща от играта на Левски, които вече започват да бодат очите, дори и на феновете с най-розови стъкла на очилата. Едното от тях е тандемът Алекс Колев – Мустафа Сангаре. Ако стъпим на фактите и цифрите, то единственото ефективно нещо в него е, че е убийствено неефективен. Какво? Не вярвате ли? Вижте статистиката. Този вариант на атаката на Левски се появи за пръв път при… загубата с 0:1 от Лудогорец. Още тогава куп бивши играчи на Левски обявиха, че не виждат как тези двамата ще се спогодят на терена и предупредиха, че е по-добре да бъдат разделени. Така Генчев щял има и план „Б“, ако нещата в атака не вървят. Такъв в момента не се вижда. В Разград бяха първите 90 сухи минути на тази двойка, която след това натрупа още 360 минути без гол!

Или казано по друг начин – Колев и Сангаре бяха безопасни игли в пет от седемте мача, в които излязоха заедно! Лошо, нали?

За капак в тези 5 двубоя, в които двамата се лутаха като Конници без глави, Левски загуби 8 точки! Да, никой не би се сърдил, ако те бяха 6, стига „сините“ да не бяха губили в Разград, което можеше да се случи, както и под тепетата. Но за нещастие на привържениците на Левски, любимците им си тръгнаха капо от „Хювефарма Арена“ и „Христо Ботев“.

При това трябва да отбележим, че Сангаре записа 90 сухи минути и при 2:1 над Арда, когато Колев пък се разписа от дузпа.

Така черно на бяло излиза, че има само един мач от общо 7, в който тандемът Колев – Сангаре е бил успешен. Това е победата с 4:2 над ЦСКА 1948. За съжаление на Генчев, „сините“ не играят във всеки кръг с „червените“ от Бистрица. Да, Левски е вкарал двойно повече, че и отгоре, голове отколкото Ботев, но какво от това? В битките с тимовете от Топ 4 „сините“ са нула! И като голове, и като точки!

„Като искаме да играем с двама високи нападатели, то защо не центрираме към тях постоянно?“, питат се легендите. Вместо това във всеки мач към Колев и Сангаре летят дълги топки, които двамата се чудят какво да правят./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments