Меденият месец на Томаш в ЦСКА-София приключи

0
aleksandar tomash
- -

Когато Александър Томаш взе тежкото решение да напусне рая, който си беше устроил в Спартак Вн и да поеме ЦСКА-София в края на август, той логично получи подкрепа от фенове и легенди. И това е резонно, защото много малко треньори биха излезли от зоната си на комфорт, за да влязат в огъня. Е, Томаш го направи, заради което получи положителна оценка от „червена“ България, но и отрицателна от доста други футболни специалисти и привърженици.

Факт е, че треньорът стегна редиците. Той загуби от Ботев Пд в своя дебют с 0:1, но след първата пауза в първенството – през септември и възможността му да поработи повече с отбора, както и с новите футболисти, „армейците“ изглеждаха много по-добре през миналия месец. Те смазаха Локо Сф с 3:0, победиха Берое в Благоевград с 1:0 и направиха реми на „Тича , като може да се каже, че ЦСКА-София беше по-добрият отбор и изпусна трите точки. И тъкмо, когато „червена“ България очакваше, че тимът ще започне да побеждава, дойде студеният душ от Септември Сф и загубата с 0:1.

В последната година ЦСКА-София допусна много конфузни поражения – от Пирин, Спартак Вн, Славия, Локо Пд, но това в съботния ден от играчите на Николай Митов е най-срамното. Безспорно! „Армейците“ се върнаха на „Васил Левски“, играха отново пред своята публика, а пред себе си имаха тим, който само преди дни беше загубил домакинството си на раздирания от проблеми тим на Спартак Вн. Сама по себе си загубата не беше най-големият проблем, а играта на ЦСКА-София. Не е нормално отбор, притежаващ скъпи футболисти като Коялипу, Исека, Хайнц, Eтo’o, Кареасо, куп български национали като Илиан Илиев и Иван Турицов, които бяха титуляри, да бъде надигран тотално от един млад състав. Триото Асен Чандъров, Борислав Рупанов и Бертран Фурие изглеждаше впечатляващо на фона на подценилите ги и неангажирани футболисти на домакините.

Нека го погледнем така – меденият месец на Александър Томаш свърши. Самият той вдигна летвата през септември. На пожар бяха взети класни попълнения като Лиъм Купър, Аарон Исека, Илиан Илиев, Джеймс Eтo’o, Мика Пинто и Зюмюр Бютучи. Сектор „Г“ се върна на стадиона, което е безценно, и резултатите се подобриха. И сега на феновете им се сервира студена чаша вода, разбирай позорно поражение от Септември Сф. Томаш изчете конско на отбора пред цяла България. Да, футболистите са виновни за тази загуба, но все пак и треньорът трябва да понесе своите критики. Защото подценяването на съперника и отсъствието на игрови план са камъни в градината на треньора.

Няма какво да се лъжем. „Тотално друго играхме от това, което тренирахме. Аз си позволих в съблекалнята да събера всички. Казах им, че не осъзнават къде са. Казах им, че тези момчета от Септември излязоха да се бият и надскачаха себе си. Ако някой мисли, че може да продължава по този начин в ЦСКА, това няма да се случи“, обяви Томаш след мача. Думите му ясно показват, че той не намира и грам вина в себе си. А това не е добре.

Ако има нещо положително в отрицателния резултат, е това, че идва паузата в първенството. Така Томаш ще има време отново да работи с голяма част от своите играчи, които не са национали и да ги подготви за дербито с Левски, което се задава на хоризонта. Защото, ако и там ЦСКА-София изглежда по този начин и загуби, гневът на „червена“ България към всички в отбора ще е гибелен. И треньорът няма да се спаси.

Христо Георгиев/ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments