Иван Алексиев: Скрит конфликт на интереси опорочи гласуването ЗА зелена площ в центъра на Поморие

0
pomorie parva trenirovka 39
- -

Уважаеми съграждани,

„За по-добра прозрачност и информираност на гражданите…” завършват всички официално отправени към мен питания от общинския съветник г-н Найден Пулакев.

След като Ви запознах с казуса около промяната на подробния устройствен план (ПУП) – план за регулация, свързан с терена, където е изграден т.нар. „Кораба“, именно заради по-добрата прозрачност и информираност на гражданите ще Ви запозная със следните факти:

Десет общински съветници гласуваха „въздържал се”. Един от тях обаче опорочи процедурата. Един от тях има скрит конфликт на интереси, пряка зависимост от собственика на „Хоризонт” АД и личен интерес „Кораба” или „Уинд бар” да продължи да работи като заведение. Един от тях има интерес на прилежащата площ от 383 кв.м да бъдат разположени маси за консумация и да не се превърне тази площ в зелен кът и детска площадка. Този човек е г-н Найден Пулакев – общински съветник.

Повече от 15 години, фирма „Нико 13” ЕООД, представлявана от г-н Найден Пулакев, има договорни отношения с дружеството, собственик на кафе „Кораба” – „Хоризонт” АД, представлявано от г-н Пламен Петков, за ползване под наем на заведението.

На 27 декември 2023 г. г-н Пулакев излиза от фирмата „Нико 13” и я прехвърля на трето лице. На 28 декември 2023 г. фирмата „Нико 13” вече е собственост на трето лице.

От избирането му за общински съветник до 27.12.2023 г. г-н Найден Пулакев е имал пряк интерес да „се случват нещата” на „Кораба”, за да може да обслужва личния си бизнес, а след 27.12.23, когато фиктивно е прехвърлил фирмата на трето лице, има косвен интерес „Кораба” да работи и да не се реализира този ПУП.

Гласуването беше опорочено от г-н Пулакев, защото чисто от морална гледна точка трябваше да си даде отвод. Целият град знае, че това заведение се стопанисва, управлява и ръководи от г-н Найден Пулакев – понастоящем общински съветник.

„За по-добра прозрачност и информираност на гражданите…” ще поискам свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, за да бъде разгледана докладната отново и за да не останат впечатления, че един общински съветник е подвел не само своите избиратели, а и всички жители на гр. Поморие.

Именно чрез вас, жителите на гр. Поморие, ще се обърна към г-н Пулакев да се включи в сесията, да участва в дебатите, но да не участва в гласуването. Ако действително счита, че той е общественикът, който е пример за морал, чест и достойнство … сега е моментът да го докаже.

С уважение,

Иван Алексиев
Кмет на община Поморие

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments