Ботев (Пд) с впечатляващ прогрес

0
botev plovdiv fenove
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев Пловдив победи Левски с 2:1 и затвърди мястото си в челната четворка, която през пролетта ще разпределя медалите в първенството. Жълто-черните се намират на трето място във временното класиране, като вече изостават само на 3 точки от сините. При това те имат мач по-малко, защото домакинството им на Лудогорец бе отложено.

В хода на кампанията треньорът на жълто-черните трябваше да се справя с доста проблеми, но до момента го прави повече от успешно. След 10 изиграни мача тимът има 22 спечелени точки от 7 победи и 1 равенство. За сравнение, точно преди година активът на тима от толкова срещи бе едва 9 пункта. И тимът бе на 12-о място.

Тоест прогресът на Ботев Пд е впечатляващ. И до момента жълто-черните изглеждат като наистина сериозен кандидат за медал.

През този сезон тимът е много ефективен. Именно това и стегната защита са в основата на стремглавото изкачване в таблицата. През кампанията Ботев е отбелязал 11 гола – тоест, с всяко попадение печели средно 2 пункта. Преди година отново головете бяха 11. Тогава обаче топката бе пресякла цели 15 пъти голлинията на отбора. Сега играта на отбора в отбрана е три пъти по-ефективна – инкасираните попадения са едва 5.

След паузата в шампионата канарчетата приемат Славия – на 19 октомври, събота. А след това е изключително важното домакинство на Черно море (25 октомври), който е четвърти./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments