Контузената звезда на Ботев (Пд) влиза в щаба на Керкез

0
antani udja
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Антъни Уджа ще влезе в щаба на Душан Керкез, съобщава „Тема Спорт“. Треньорът на жълто-черните вече е провел разговор за това с нигерийския централен нападател. Шефовете на пловдивчани също са коментирали темата с тарана, който бе привлечен през лятото. Преди време спортният директор на жълто-черните Артур Платек разкри, че взимането на Антъни е дългосрочно. И целта е един ден, след като окачи бутонките на пирона, да помага на младите африкански играчи в състава за по-добрата им и бърза адаптация.

Уджа ще бъде треньор на нападателите. И точно с това ще помага на Керкез. В момента за върха на атаката жълто-черните разполагат с Алекса Мараш и Вини Трибуле, а от травма се възстановява Георги Николов.

33-годишният нигериец показа отличен голмайсторски нюх в началото на кампанията. Той бе привлечен преди старта на сезона и веднага се утвърди в стартовата единайсеторка. В дебюта си за канарчетата Антъни вкара и направи асистенция срещу Марибор за победата с 2:1. След това се разписа и в реванша в Словения и помогна на тима да продължи във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тежка контузия в домакинството на Панатинайкос на следващия етап обаче го извади за дълго от сметките на Душан Керкез. Нигериецът получи контузия в коляното и се подложи на операция.

Преди да пристигне в Ботев, Уджа бе направил име в германските Първа и Втора Бундеслига с екипите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Брауншвайг. Именно от последния отбор дойде на „Колежа“.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments