Професионалните ни клубове много скептични, чудят се кой ще управлява

0
bfs boqna
Снимка: bfunion.bg
- -

Професионалният футбол трябва да се отдели в Българската професионална футболна лига. По план „откъсването“ трябва да се случи през 2026 година. Това заяви вчера заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз – Добрин Гьонов.

Бърза анкета на „Мач Телеграф“ сред повечето клубове от Първа лига показва, че реформата в първенството все още е на много ранен етап и не се приема еднозначно. Повечето са настроени много скептично, дори и след срещата в Бояна. Притесненията са, че реформата е обявена без предварително обсъждане с клубовете, по време на срещата, а и на пресконференцията, е липсвала конкретика и ясни предложения как ще стане промяната.

Притеснителен факт е, че на срещата между БФС и клубовете е присъствал само един изпълнителен директор – Иво Котев от Локо Сф. Останалите 14 са изпратили обикновени служители, които нямат ръководни функции.

Един от големите въпроси – как ще функционират комисиите – не е получил отговор на вчерашната среща. Според клубовете, не е ясно как шрактически ще управлява футболът при новата система – комисиите не могат да останат в сегашния си състав, а за да бъдат извадени от структурата на БФС, трябва да се проведе конгрес. А там не е ясно как ще гласуват отборите.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments