Футболен талант е сред пострадалите при тежката катастрофа край Карнобат! Пътувал за мач в града

0
blagovest banchev
- -

Футболист от ОФК Карнобат е сред пострадалите при тежката катастрофа край Карнобат в събота. 18-годишният Благовест Банчев пътувал за мач в града, където от 16 ч. отборът му посрещна ПФК Марица 1921 Пловдив, съобщава Флагман.бг.

Припомняме, че мелето стана около 14:00 ч. на изхода на Карнобат към Бургас. 38-годишна карнобатлийка, поради движение с несъобразена с характера и интензивността на трафика скорост, навлиза в лентата за насрещно движение, където се блъска челно с правомерно движещия се софийски Ситроен, управляван от 61-годишен мъж. При сблъсъка пострадаха общо петима души – карнобатлийката и двете й деца – момиче на 7 години и момче на 10 години, които са с опасност за живота, шофьорът на ситроена, който също се бори за живота си, и синът му – 18-годишният Благовест.

Младежът е кръстен на баща си. Двамата са от София, но заради футболната кариера на Благо-младши са се преместили в Свети Влас, където имат апартамент. 18-годишното момче доскоро е тренирал в ОФК Несебър, но преди два месеца е подписал с ОФК Карнобат.

Във футболните среди го хвалят като голям талант. „Има много голям потенциал, дано да преживее шока и бързо се завърне на терена“, споделиха негови съотборници пред Флагман.бг. Благо-младши е с травма на коляното, без опасност за живота. Настанен е за лечение в УМБАЛ „Дева Мария“.

Там е настанен и баща му Благовест-старши. Той е в много тежко състояние – с политравматизъм. Лекарите правят всичко по силите си да го стабилизират. Късно снощи стана ясно, че той се нуждае и от кръв.

Дъщеря му Гергана Банчева апелира в социалните мрежи всеки, който има възможност, да помогне. Дарява се в Кръвния център на името на Благовест Славчев Банчев, лежащ в отделението по реанимация на УМБАЛ „Дева Мария“, а бележките може да снимате и да изпращате на нея по вайбър на тел. +35987 9292949 или нейния месинджър.

Другите трима пострадали – жената с двете деца, също се нуждаят от кръводарители.

„Дори и да нямаме вина за катастрофата, се надявам жената с децата да са добре, и аз, и баща ми да сме добре, и всичко да е наред!“, моли се 18-годишният Благо-младши от болничното легло.

AI революция в спортните залози с новия чат бот на Palms Bet

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments