В средата на терена въртележката в Левски не спира

0
levski cska 1948 karlos ohene
Снимка: levski.bg
- -

19 октомври е ключова дата не само за феновете на Левски, които от началото на сезона не спират да се гаврят с тези на ЦСКА-София, а най-вече за Станислав Генчев и щаба му. Треньорът, който до този момент се радваше на пълна подкрепа, намери доста критици, дори в редиците на почитателите си, след като „сините“ загубиха с 11 души срещу 10 на „Колежа“. И те открито започнаха да го критикуват на страницата му във фейсбук. Ясно е, че изключително важна за победата в дербито ще е битката в средата на терена. А още по-ясно е, че тук е ахилесовата пета, ако така можем да я наречем, в играта на „сините“.

Мило Борисов преговаря с 2 компании за „Герена“

Станислав Генчев опита какви ли не формации, но така и не можа да намери оптимален вариант, който да внесе спокойствие и шампионски ритъм в представянето на тима. Едно обаче със сигурност е ясно. Ако е здрав, то Карлос Охене е един от ъглите на триъгълника, на който залага Генчев. В последно време за такъв може да се смята и Евертон Бала. Бразилецът е избор номер 1 за човек, който да стои зад двете кули в атаката – Алекс Колев и Мустафа Сангаре. И успява да се справи. Все пак има цели 3 асистенции. А именно това липсва на Джавад Ел Джемили и Марин Петков, които всъщност трябваше да движат играта на тима. Но нещо и при двамата куца. Джавад стартира доста обещаващо сезона, но след това играта му секна. Дори се стигна дотам, че бе изваден от групата за един мач, за да си охлади главата. Нещата обаче се поправиха за кратко и той продължава да е бледа сянка на себе си. Същото важи и за Марин Петков. Най-вече, когато е титуляр, тогава все едно се гръмва.

Експериментът с Цунами пък бе успешен в два мача. След това с Ботев се видя, че не върви. На пръв поглед има доста време до дербито с ЦСКА-София, но това е само на пръв поглед. Защото дните, часовете, минутите и секундите приближават до онзи миг, в който ще се разбере дали Генчев е успял да напипа нещата, или това ще се случи чак през зимната подготовка, когато на плещите на „сините“ няма да им тежат почти никакви цели.

ХАЛФОВЕТЕ КАТО ТИТУЛЯРИ
Карлос Охене – 9 мача, Джавад Ел Джемили – 7, Марин Петков – 5, Асими Фадига, Евертон Бала – 4, Цунами – 3.

Халфове, които не са били нито веднъж титуляри: Клемент Икенна, Асен Митков, Асен Чандъров (преотстъпен на Септември Сф), Патрик Мислович/ „Мач Телеграф“

AI революция в спортните залози с новия чат бот на Palms Bet

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments