„Червеният“ герой на лятото

0
ilian antonov
Снимка: fccska.com
- -

ЦСКА-София преживя едно от най-кошмарните лета в цялата си история с нови собственици, трагични резултати на терена и безпрецедентно дълго отсъствие на феновете от стадиона заради наказание. Но, макар че футболът е една от най-големите магии на човечеството, нищо свързано с 22-мата играчи, които тичат на терена, не може да се сравни с ужаса, който трябваше да преживее големият червен талант – Илиан Антонов. През месец май, дни преди 19-ия си рожден ден, крилото чу страшната диагноза „онкологично заболяване“. И докато съотборниците му се затрудняваха да победят когото и да е на игрището, Илиан започна да се бори да оздравее. И бе уверен, че ще спечели своя мач. Последваха две тежки химиотерапии, както физически, така и психически. Но с помощта на силната подкрепа от семейството си, ЦСКА-София, хилядите футболни фенове, които му изпратиха позитивни съобщения, няколко верни приятели и големи хора като Стилиян Петров той се справи.

Но в главата на Илиан никога целта не е била просто да пребори рака, той през цялото време чакаше с нетърпение да се завърне на терена. По-малко от месец след втората химиотерапия крилото вече тренираше индивидуално на стадиона в родния си град Берковица. След това се прибра в Панчарево и започна от въртене на обиколки покрай съотборниците си, през участие в определени упражнения с тях, до момента, в който вече можеше да се готви на пълни обороти. Той дойде преди само две седмици, но жаждата на Антонов да играе бе толкова голяма, че да остави 6 октомври като една от най-важните дати в живота си. Тогава, макар и за дублиращия отбор на Владо Манчев и само за няколко минути, той отново беше на терена в официален мач при победата с 1:0 над Беласица във Втора лига. Появата на Антонов в Драгалевци със сигурност не беше просто смяна за освежаване на състава, тя внесе свежа глътка въздух в целия феномен ЦСКА-София. Защото този клуб е призван да създава точно такива спортисти и характери като Илиан Антонов.

Вече от 19-годишното крило и треньорите му зависи дали той ще успее да се наложи първо в дублиращия, а след това и в представителния отбор на армейците. Но както и да се развие кариерата му в клуба оттук-нататък, младокът завинаги ще остане червеният герой на лятото на 2024 година./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments