Бивш национал на България: Дано бием с 1:0 с гол на Алекс Колев! Голям професионалист е и показва, че възрастта не е най-важното нещо във футбола

0
edison yordanov vaterlo
- -

Доскорошният национал Едисон Йорданов (5 мача за „лъвовете“) познава много добре футбола в Люксембург и е идеален събеседник преди двубоя на България с Великото херцогство в събота. 31-годишният Едисон игра 3 сезона в Дюделанж, с който стана шампион, а освен това се представи силно и в Европа, като стигна до групите на Лига Европа, където отборът му беше в компанията на Милан, Бетис и Олимпиакос. Йорданов, който в момента играе за белгийския елитен Вестерло, разкри своите очаквания за предстоящия двубой в Пловдив.

„България влиза в този мач в по-добро състояние, докато Люксембург има доста лоши резултати. Лично аз се надявам България да победи с 1:0 с гол на Алекс Колев. Той е много добър футболист, с него сме делили една стая и заслужава. Поздравявам го, защото е голям професионалист и показва, че възрастта не е най-важното нещо във футбола“, започна Йорданов пред „Мач Телеграф“.

„Играл съм с Даниел Синани. Той е много добър футболист, но в Санкт Паули не играе редовно. Има силен ляв крак, технически е добре и много трудно губи топката. Антони Морис също го познавам много добре. Той е опитен вратар, сега играе в Сен Жилоаз“, продължи Едисон.

„Бих отличил още Жерсон Родригеш и разбира се – Леандро Барейро. Следя го още от Майнц, а сега вече играе в Бенфика“, разказа Йорданов.

„Селекционерът Люк Холц направи голяма промяна в националния отбор на Люксембург. Вече 14 години води отбора, интелигентен човек. Държи всички футболисти в неговия състав да играят извън страната. Да са в чужбина, в добро първенство. Вика по двама-трима от първенството на Люксембург. В страната има практика по веднъж в седмицата националите до 15-17 години да се събират заедно и тренират. Това е страхотна инициатива“, разкри Едисон, който мина и през Борусия Дортмунд. Той се върна и към годините в Дюделанж.

„Като отбор имахме много силен треньор – Дино Толмьолер. В момента той води с успех Айнтрахт Франкфурт в Германия. Имахме и голям инвеститор. В Люксембург има пари, но това не е футболна държава. Сега вкараха треньори от Франция и Германия, за да развиват младите“, завърши Йорданов.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments