България стъпи накриво срещу Люксембург

0
bulgaria lux
Снимка: facebook.com/FLF.lu
- -

България стъпи накриво в битката за първото място в група 3 на Лига С на Лигата на нациите, след като завърши 0:0 при домакинството на Люксембург на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Футболистите на Илиан Илиев създадоха твърде малко в атака, за да преодолеят съпротивата на съперника.

Фабиан Нюрнбергер, Алекс Петков и Алекс Колев получиха жълти картони в мача и ще пропуснат гостуването на Северна Ирландия, което е в началото на следващата седмица.

България изпусна много добра възможност да поведе в резултата в 15-ата минута. Кирил Десподов пресира вратаря Антони Морис, който сгреши. Филип Кръстев отне и предпочете да шутира ниско по тревата, вместо да подава, което се оказа грешно решение, тъй като бранител на гостите изчисти пред голлинията.

Само минута по-късно Алесио Курчи бе изведен очи в очи с Димитър Митов. Нападателят на Люксембург прехвърли Митов, но и вратата, пращайки топката в аут.

В 55-ата минута Александър Колев получи с гръб към вратата от Кирил Десподов и върна назад към себе си за Валентин Антов, чийто удар обаче бе блокиран.

Най-доброто положение за Люксембург в мача бе в 59-ата минута, когато Даниел Синани центрира от фал в наказателното поле на България, където Дирк Карлсон бе изпуснат и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Кирил Десподов шутира директно от пряк свободен удар към левия ъгъл на вратата на Люксембург в 68-ата минута. Антони Морис обаче внимаваше, плонжира и изби в корнер.

Филип Кръстев получи топката в центъра, заложи си топката и отправи удар от далечна дистанция в 77-ата минута, с който обаче не успя да затрудни стража на гостите.

Здравко Димитров се опита да изненада Антони Морис в четвъртата минута на добавеното време на двубоя, но вратарят внимаваше и изби топката в корнер.

С това равенство България продължава да бъде без загуба под ръководството на Илиан Илиев.

България е с 5 точки в групата и няма загуба, както и все още няма допуснат гол.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments