Студио „Х“ за трети път поред с предишни абонати

0
bulgaria lux
Снимка: facebook.com/FLF.lu
- -

След 13 поредни победи над тима на Великото херцогство допуснахме вече 3 последователни равенства срещу този съперник. Предишните бяха 1:1 на 10 октомври 2017 г. като гости в световна квалификация с изравнителен гол на Ивайло Чочев и 0:0, отново в Люксембург, на 20 ноември 2022 г. Така прекратихме най-дългата си поредица от успехи срещу отделен съперник от 1924 г. насам, а 13 са победите ни срещу само един друг опонент в историята – Кипър.

Първата ни среща с Люксембург датира от 23 април 1969 г., когато поставихме началото на победната си серия срещу „херцозите“ с 2:1 с два гола на незабравимия Георги Аспарухов-Гунди. Ако историята може да ни даде оптимизъм за бъдещето, то той е във факта, че срещу този съперник сме играли в 7 квалификационни групи за световни или европейски първенства (общо 14 срещи), като винаги сме завършвали по-напред от него в крайното класиране в тях.

Имаме подчертано положителен баланс в исторически план и срещу следващия ни съперник Северна Ирландия – 6 победи, 2 равенства и 2 загуби в 19 срещи и голова разлика 12-8.

България продължава без загуба при Илиан Илиев. Под ръководството на селекционера трикольорите имат 2 победи и 7 равенства при голова разлика 8-6. Тимът ни вкарва средно по 0.89 попадения на двубой и допуска по 0.67. В 5 от мачовете съставът е запазил суха мрежа, а в 3 не е отбелязал. В последните три двубоя националните не са позволили на топката да пресече голлинията им. Последната такава серия бе отпреди 2 години. През септември 2022-ра България победи Северна Македония (1:0), а през ноември се наложи с 2:0 над Кипър и направи 0:0 с Люксембург. От онзи период трикольорите не са печелили два мача подред./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments