„Лъвчетата“ ще бранят третото място в бенефиса на половината отбор

0
balgariq mladeji u21
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
- -

Днес младежкият национален отбор излиза в последния си мач от квалификационната група – символично гостуване на Израел в унгарския град Гьор. Селекционерът Александър Димитров няма да може да разчита на един от своите основни играчи – Марин Петков. Срещу Германия (1:2), футболистът на Левски получи третия си жълт картон в тези квалификации, което значи, че пропуска днешния мач.

Целта пред България срещу последния в групата е ясна – да спечелим и да запазим третото си място в групата. Това ще се случи със сигурност при победа. При равен има шанс Косово, който играе с Естония, да ни изпревари. Както е известно, „лъвчетата“ дълго време бяха в битка с Полша за второто място в групата, което дава право на бараж за Евро 2025. „Дружината“ ни победи в София през септември и реално сложи край на шансовете ни.

Двубоят в Израел ще е бенефис за голяма част от младежките национали, защото в квалификациите за Евро 2027 до 21 г., ще участват само футболисти, родени след 1 януари 2004 г. Така с отбора се сбогуват основни играчи като наказания Марин Петков, Християн Петров, който сега е в мъжкия национален тим, Атанас Чернев, Станислав Шопов, Емил Ценов, Кристиян Стоянов и Георги Николов. В плановете на селекционера обаче остават Пламен Андреев, Симеон Василев, Росен Божинов, Димитър Папазов и Никола Илиев./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments