Без гол-гол при визитите ни в Северна Ирландия

0
balgariq otbor
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
- -

Северна Ирландия е един от исторически удобните съперници за България. От 10 двубоя имаме 6 победи, 2 равенства и 2 загуби. Головата разлика е 12-8 в наша полза.

Първите ни сблъсъци са в квалификациите за Мондиал 1974, които завършват успешно за нас, тъй като печелим групата. В нея са още Португалия и Кипър. В София удряме „зелено-бялата армия“ с 3:0 с два гола на Христо Бонев от дузпи и един на Божил Колев от фал. Ответният двубой се играе в Англия – на „Хилзбъро“ в Шефилд, и завършва 0:0.

Единствените ни загуби са в квалификациите за Евро 1980 – два пъти по 0:2. Именно оттогава не сме падали от този съперник – вече 45 години.

Това, което прави впечатление, е, че винаги когато гостуваме на Северна Ирландия, поне един от двата отбора не успява да се разпише. Така че на тотоманиаците можем да препоръчаме, че няма да има „гол-гол“. Безспорно и най-ценният гол за националния тим на сегашния президент на БФС – Георги Иванов – бе именно срещу днешния опонент. На 2 юни 2001-а победихме като гости с 1:0 в световна квалификация, а единственият гол за нас бе дело именно на Гонзо./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments