Румен Димов: Купата на Аматьорската лига е най-безсмисленият турнир! Отбиване на номера и порочни практики

0
sozopol (17)
- -

ФК Созопол гостува на Карнобат в областен полуфинал в турнира за Купата на Аматьорската лига. Двубоят е в сряда от 15:30 часа в Карнобат. Ето мнението на изпълнителния директор на Созопол – Румен Димов.

„Ще го кажа така – Купата на Аматьорската лига е най-безсмисленият турнир в България. Първо, той е задължителен само за отборите от Трета Лига. За отборите от по-долното ниво е по желание и повечето почти не участват в него. В този период на годината и с тази си формула надпреварата е в огромна тежест за аматьорските клубове, както финансово, така и в чисто спортен аспект. Отборите отбиват номера, а и мачовете се играят винаги в сряда или делничен – работен ден“, коментира Румен Димов пред официалния сайт на „небесносините“.

„В повечето отбори момчетата работят, а и пред кого да играеш в делничен ден в 15.00 часа?! В това няма никакъв смисъл. Просто отчитане на някаква дейност от Аматьорската лига и Областните футболни съюзи. Ако продължиш напред – трупаш картони и наказания. Чистиш наказания с тези мачове или се получава друго – преди мач да се молят на съдиите да не вдигат картони или ако има, да ги пишат на други футболисти…“, допълва ръководителят в клуба.

„Въобще, смешна работа и всички го знаят. Пускат се юноши или футболисти, които почти не са играли в първенството, за да мине даденият мач, с който да се отбие номерът. Така сигурно и нашият отбор ще даде почивка на почти всички основни футболисти, както на тези, които са с леки болежки или с повече картони“, коментира още Румен Димов.

„За нас важният мач е в събота срещу Атлетик (Куклен). Знам, че ни очаква труден двубой. Искам да видя реакцията на отбора след лошия резултат в Свиленград. Необходимо е да работим здраво на терена през всичките 90 минути. И то във всички аспекти – тактически, физически, във взимането на правилни решения по време на мача. В събота искам да покажем огромно желание за победа. Детайлите ще бъдат важни и определящи, за да вземем трите точки. Трябва да превърнем „Арена Созопол“ отново в наша крепост“, завършва шефът.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments