Младежите пречупиха Израел

0
balgariq mladeji u21
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
- -

Младежкият национален отбор победи като гост  Израел с 1:0 в последния мач от Група Д за Европейско първенство. Срещата се игра в Дьор-Унгария заради тежката ситуация в Близкия Изток. Двубоят обаче беше без значение и за двата отбора.  Израел започна по-активно срещата и първите няколко минути се играха главно в половината на България. Символичните домакини се опитаха да организират няколко атаки, които за наше щастие не доведоха до нищо опасно. След 10-ата минута „лъвчетата“ взеха инициативата и се активизираха, като пренесоха играта в другата половина на терена.

След доста скучни и мудни 40 минути дойде и първата интересна ситуация. Тогава Келер проби отляво и центрира по земя към наказателното поле. Около точката за изпълнение на дузпа Лин засече опасно, но прати топката в аут. Няколко секунди по-късно Азо отправи изстрел по диагонала, но Пламен Андреев внимаваше и изби. Така до края на първата част попадения не паднаха.

Само няколко секунди бяха нужни на родния тим да открие резултата в началото на второто полувреме. След бърза атака топката стигна до Роберто Райчев, който подаде към Никола Илиев наляво. Футболистът на Ботев остана сам срещу вратаря на Израел и след хубав удар по диагонала откри – 0:1.

Последваха нови скучни минути, в които нищо интересно не се случваше. В 77-ата Пламен Андреев показа добра реакция, след като се намеси след удар с глава от противников състезател.