Позор!

0
severna irlandiq balgariq
Снимка: facebook.com/northernirelandnationalteam
- -

Българският национален отбор загуби гостуването си на Северна Ирландия с катастрофалното 0:5 и се върна на пътя на пораженията. Серията без отрицателни резултати завърши, а националите вече почти загубиха шансове за първото място в Група 3 от Лига Ц в Турнира за Лигата на нациите. Националите ни бяха пометени от младия отбор на домакините и надеждите за крехък възход потънаха в небитието. Мачът на „Уиндзор парк“ в Белфаст започна двуостро, като в 4-ата минута Димитър Митов излезе добре, за да улови топката след центриране от пряк свободен удар.

Северна Ирландия бе по-активен отбор, но нямаше сериозни положения пред двете врати.

Така се стигна до 15-ата минута, когато Живко Атанасов бе надигран много лесно от Дион Чарлс на лявото крило. Последва много хубав пас с външен фалц на десетката на северноирландците в наказателното поле. Там Айзък Прайс бе оставен съвсем сам и от чиста позиция прати топката в мрежата на Димитър Митов – 1:0.

Българските футболисти опитаха да упражнят натиск към вратата на Пиърс Чарлс, но в 22-ата Дион Чарлс нахлу в наказателното поле и опита да центрира остро, но защитата ни се справи.

Българските футболисти опитаха да упражнят натиск към вратата на Пиърс Чарлс, но в 22-ата Дион Чарлс нахлу в наказателното поле и опита да центрира остро, но защитата ни се справи.

В 28-ата минута пък Калъм Маршал стреля силно от много малък ъгъл, но топката мина над вратата на Митов.

Минута по.късно защитата на България отново бе на колене. Броуди Спенсър проби мощно по левия фланг и пусна топката към вътрешността на наказателното поле. Там Георги Костадинов фаулира Дион Чарлс, но топката стигна до Прайс и той я заби в мрежата на „лъвовете“ – 2:0.

 

Левият фланг на Северна Ирландия продължи да е страшилище за българската отбрана и в 32-ата минута се стигна до трети гол за островитяните! Спенсър проби отляво, финтира Виктор Попов и навлезе към вътрешността на терена. Последва силен шут по земя, след който топката срещна десния страничен стълб, удари се в гърба на вратаря и влезе в мрежата му за 3:0!

 

След тези бързи два гола българският тим изпитваше огромни трудности при разиграванията и грешеше много от подаванията, а за смислени атаки не можеше и да става дума.

При едно центриране в наказателното поле на домакините в 41-ата минута, Еойн Тоал задържа Мартин Минчев и от ВАР сигнализираха на главния съдия Жером Бризар да отсъди дузпа за България! Ситуацията бе преразглеждана 3 минути, но решението остана и с изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Кирил Десподов. В 44-ата минута той стреля много силно, но уцели напречната греда на вратата, пазена от Пиърс Чарлс!

В края на първата част тимът на Майкъл О’Нийл бе по-активен, докато хората на Илиан Илиев се бранеха, за да не допуснат четвърти гол и така първото полувреме завърши при резултат 3:0 за домакините.

Второто полувреме започна по-добре за България, като в 47-ата минута Валентин Антов намери добре Попов на дясното крило. Футболистът на Черно море веднага центрира в наказателното поле, където топката дойде назад за Мартин Минчев, но той протегна с крака и стреля с пета, но неточно.

Пет минути след това Християн Петров не успя да изчисти топката от наказателното ни поле и Прайс я прати към Дион Чарлс, но неговият удар мина покрай левия страничен стълб.

Последваха по-спокойни минути, в които чистите положения пред някоя от двете врати липсваха.

Защитата на „лъвовете“ се пропука за пореден път в 68-ата минута. Вратарят Пиърс Чарлс направи страхотен пас към Конър Брадли, който бе изпуснат от българската защита, нахлу в наказателното поле и преодоля Митов. Антов успя да избие топката от голлинията, но при добавката Чарлс я прати в мрежата. Радостта на Северна Ирландия обаче, продължи само минута, тъй като голът не бе зачетен заради засада на капитанът на домакините.

В 81-та минута Прайс отбеляза четвърти гол за домакините и направи позора ни пълен.

Това обаче не беше всичко. В самия край на редовното време Макгенис простреля Митов и тотално ни довърши.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments