Драганов е Мистър 2:0 в дербито

0
- -

Съдийската комисия даде дербито между Левски и ЦСКА-София на Драгомир Драганов. За варненецът това ще бъде пета битка между „сините“ и „червените“. А интересното е, че и четирите мача, които е ръководил досега, завършиха с един и същ резултат – 2:0.

За първи път той ръководи двубой между двата отбора през май 2019 година. Тогава победиха „червените“ с голове на Тиаго Родригес от фал и на Евандро, отново след фал, изпълнен от Тиаго. Тогава Драганов показа червен картон на португалеца Нуно Рейш от Левски.

„Сините“ пък победиха с 2:0 през септември 2022 година с голове на Илиян Стефанов и Уелтън. Преди почивката ЦСКА-София вкара гол, но той бе отменен с ВАР заради засада, а в последните секунди бе изгонен Иван Турицов.

Третото дерби на Драганов бе в последния кръг на сезон 2022/23. Тогава пак „червените“ биха с 2:0. Герой с два гола бе Дюкенс Назон, който наказа две груби грешки на Пламен Андреев, а червени картони получиха Сонко Сундберг и Иван Турицов в 80-ата минута.

На 7 април тази година под негово ръководство „армейците“ пак биха с 2:0. Преди почивката техен гол бе отменен след ВАР за игра с ръка. През втората част след грешка на вратаря на Левски Иван Андонов, Тобиас Хайнц вкара, а Каранга оформи крайното 2:0. На онзи мач, вместо двама, имаше трима ВАР-арбитри. И тогава, както и сега, един от тях ще бъде Радослав Гидженов.

Любопитното е, че от този мач на 7 април, за който стана дума по-горе, той не е ръководил нито един мач и на двата отбора, отбелязва „Мач Телеграф“.

Общ баланс на Левски при Драгомир Драганов: 27 мача, 10 победи, 7 равенства, 10 загуби, голова разлика 36-22

Общ баланс на ЦСКА-София при Драгомир Драганов: 26 мача, 13 победи, 7 равенства, 6 загуби, голова разлика 30-18

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments