БФС изхвърли отбор от областните групи на Търновско

0
yantra draganovo
- -

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново извади отбора на „Янтра“ (Драганово) от състава на Южната “Б” областна футболна група. Член 28 от Дисциплинарния правилнок на БФС е приложен заради напускането на терена от играчите на тима в срещата с „Първомайци“. Причината е, че в последния кръг старши треньорът на тима Мирослав Терзиев е призовла футболистите си да напуснат терена заради отсъден пряк свободен удар в 84-ата минута, директно от който е отбелязан гол в полза на гостуващия тим. Недоволството е, че според него и състезателите от състава не е имало нарушение в ситуацията. Самият наставник е със спрени права за 1 година.

Ето и пълното решение на Дисциплинарната комисия:

Относно: Прекратена футболна среща, за първенство на Областна група- юг сезон 2024/2025 г., между отборите на „Янтра“ /Драганово/ и „Първoмайци 2020“ /Първомайци/, състояла се на 13.10.2024 година от 16:00 часа в село Драганово.

На основание чл. 28, ал. /1/, точка- 2, буква „г“ и чл. 28, ал. /5/ от Дисциплинарния правилник на БФС, сезон 2024/2025 г.- за напускане на терена на целия отбор на ФК „Янтра“ с. Драганово, довело до прекратяване на срещата с ФК „Първомайци 2020“, с. Първомайци.

ДК при ЗС на БФС В. Търново реши:

1. Налага имуществена санкция в размер на 1000 /хиляда/ лева, както и дисциплинарно наказание – преместване на отбора в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година, без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година. Поради липса на по-ниско ниво налага дисциплинарно наказание – отнемане на 6 /шест/ точки от актива за следващата спортно-състезателна година, т.е. отборът ще започне новото първенство с -6 /минус шест/ точки.

2. Наказва Мирослав Атанасов Терзиев – старши треньор на ФК „Янтра“ с. Драганово, станал причина отборът му да напусне терена и да бъде прекратена срещата с ФК „Първомайци 2020“ с. Първомайци, със забрана да изпълнява функции като треньор за срок от 1 /една/ година, считано от датата на нарушението – 13.10.2024 година.

Очаква се решението на Спортно-техническата комисия, която най-вероятно ще присъди служебен резултат в полза на „Първомайци“. Футболистите на „Янтра“ ще могат да бъдат картотекирани в други отбори през пролетния полусезон.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments