Монтана с „Маската на Зоро“ срещу лидера! Калпаков не очаква изненади

0
chernomoretz montana (39)
- -

Треньорът на Монтана – Танчо Калпаков – ще може да разчита на един от основните си играчи за дербито на Втора лига. Днес вторият в класирането Монтана приема лидера Пирин, а в състава се завръща Антон Тунгаров. Той бе със счупен нос, но за кратко време успя да се възстанови и ще може да играе. За всеки случай Тунгаров ще играе с маска на лицето, за да се предпази от евентуална нова травма.

Играчите бяха събрани на лагер във Вършец, вместо в Монтана, тъй като хотелът в града е зает от тимовете на Локо Пд и Пирин.

„Мисля, че двата отбора едва ли има с какво да се изненадаме. Очаквам тежък мач, срещу много стойностен съперник, който неслучайно е на първо място в класирането. При една победа ще се доближим само на точка от Пирин, а това е допълнителен стимул за момчетата, те са мотивирани и оценяват важността на този двубой“, заяви старши треньорът на Монтана Танчо Калпаков.

За Тунгаров наставникът заяви, че не е приятно да се играе с маска, но такива са лекарските указания и те трябва да се спазват. Халфът получи травмата на мача с втория отбор на Лудогорец и заради нея пропусна гостуването на Академик в Свищов за Купата на България. Монтана загуби този двубой с дузпи, след 1:1 в редовното време.

Добрите новини за Калпаков продължават и със завръщането в групата на Виктор Добрев, който също се възстанови от травма, както и присъствието на младежкия национал Мартин Сораков. Треньорът призова феновете да напълнят стадиона, въпреки работния ден и ранния час.

„Въпреки че е работен ден, дано дойдат повече зрители, защото футболът е игра за феновете. Надявам се с добра играта и победа да ги накараме да си тръгнат щастливи от стадиона“, добави Калпаков.

Групата на Монтана за мача с Пирин (Благоевград):

вратари: Васил Симеонов, Юлиян Весков;

защитници: Никола Борисов, Костадин Илиев, Денис Динев, Борислав Вакадинов, Галин Минков, Димитър Буров;

полузащитници и нападатели: Стефан Каменов, Антон Тунгаров, Александър Тодоров, Илия Русинов, Уилфред Коуакоу, Владислав Цеков, Филип Ежике, Петър Атанасов, Кристиян Тасков, Даниел Кабанелас, Виктор Добрев, Мартин Сораков.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments