Светла Петрова: Трябва да се преодолее страхът от противника! Важно е Томаш и отборът да се успокоят

0
Снимка: cska.bg
- -

Журналистката и емблематична фенка на ЦСКА-София – Светла Петрова – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящото дерби с Левски. Тя посочи кое според нея ще бъде ключово в този двубой и е на мнение, че трябва да бъде преодоляна първоначалната еуфория от назначението на Александър Томаш за треньор на тима.

„Надявам се да успее ЦСКА да спечели. Независимо от моментната ситуация, съм на мнение, че ще успеем. Имаме много примери през годините, че тези мачове не се решават от класирането към момента, а от доста други неща. Мотивацията е много важно на какво ниво ще бъде. Късметът също е важен. Очаквам да победим. Да, Левски се представят добре и убедително и са в челото на класирането за разлика от други години, когато ЦСКА дишаше във врата на Лудогорец. Сега е обратното, но шампионатът е още в началото и има много време до края. Определено стартът на първенството за ЦСКА беше кошмарен. Не помня подобно нещо. Смени се треньорът, но и след тази рокада все още играта не е на нивото, на което всички искаме. Логиката води, че Левски би трябвало да спечели убедително, но се надявам да стане точно обратното, както е ставало много пъти през годините. Надявам се Александър Томаш да успее да мотивира както трябва играчите. Те са наясно за какъв мач става въпрос. Стадионът отново ще е пълен и атмосферата ще бъде наелектризираща. Това е дербито на дербитата. Томаш и футболистите би трябвало да знаят как да стигнат до победата“, започна тя.

„Присъствах на мача със Септември Сф. Не знам защо и как се стигна до това поражение. Мога да отлича представянето на Густаво Бусато, който винаги играе със страст и сърце. Накрая заслужаваше да вкара гол, когато в последните секунди отиде пред вратата на Септември. Не се получи играта в този мач. От тази гледна точка паузата и всеки следващ ден са от полза на Александър Томаш. Той трябва да бъде оставен на спокойствие да работи и да му се оказва съдействие и подкрепа. Много сме чакали и искаме бързи резултати, но няма логика те да дойдат толкова бързо. Той също проучва качествата на футболистите си. Той държи много на характера на футболистите и хъса и страстта, с която се хвърлят в мачовете. Томаш в момента прави експерименти с различни формации и схеми на игра. Ще се опита да види кой от футболистите пасва на неговата визия и стил на играта. Всеки следващ ден е важен за него“, заяви Петрова.

„Когато Арсенал беше поет от Микел Артета, също резултатите и мястото в класирането на отбора не бяха добри, но виждаме, че сега „артилеристите“ се борят за титлата във Висшата лига. Трябваха му някъде около шест месеца, за да види на кои играчи ще разчита занапред. Този пример е много адекватен и за ЦСКА. Трябва да се даде време на Томаш да работи. Трябва да му се помага и със селекцията, за да може да постигне нужните резултати и цели. Той е показал, че е един от най-талантливите български треньори. Без съмнение в предстоящото дерби играчите трябва да дадат максимума от себе си. Страстта и мотивацията ще са много важни. Другото, което е важно, е да се преодолее страхът от противника. Сигурна съм, че при част от футболистите и на двата отбора има такъв. Някои играчи могат да се притеснят от многото зрители по трибуните. Трябва да се излезе без страх и с огромно желание и страст. Тази психологическа предварителна подготовка е много важна. В крайна сметка резултатът ще бъде в полза на този отбор, който покаже тези предимства. Важен фактор е и късметът. Ако вкараме ранен гол, а защо не и два, това ще демобилизира противника. Важно е Томаш и отборът да се успокоят. В момента се вижда една превъзбуда от тази треньорска рокада. При публиката тя е най-силна. Еуфорията около факта, че Томаш е поел любимия си клуб и амбициите му да покаже бързо на какво е способен, действа по някакъв начин малко стресиращо на някои играчи. Наистина трябва тази първоначална превъзбуда да бъде преодоляна и всички да се успокоят. Това не е лесно, но ще е ключово условие, за да се постигнат добри резултати“, заяви Петрова.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments