БФС извади отбор от първенството! От клуба зададоха куп въпроси

0
- -

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново извади отбора на Янтра Драганово от състава на Южната “Б” областна футболна група. Член 28 от Дисциплинарния правилник на БФС е приложен заради напускането на терена от играчите на тима в срещата с Първомайци.

Пълното решение на Дисциплинарната комисия:

Относно: Прекратена футболна среща, за първенство на Областна група- юг сезон 2024/2025 г., между отборите на „Янтра“ /Драганово/ и „Първoмайци 2020“ /Първомайци/, състояла се на 13.10.2024 година от 16:00 часа в село Драганово.

На основание чл. 28, ал. /1/, точка- 2, буква „г“ и чл. 28, ал. /5/ от Дисциплинарния правилник на БФС, сезон 2024/2025 г.- за напускане на терена на целия отбор на ФК „Янтра“ с. Драганово, довело до прекратяване на срещата с ФК „Първомайци 2020“, с. Първомайци.

ДК при ЗС на БФС В. Търново реши:

1. Налага имуществена санкция в размер на 1000 /хиляда/ лева, както и дисциплинарно наказание – преместване на отбора в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година, без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година. Поради липса на по-ниско ниво налага дисциплинарно наказание – отнемане на 6 /шест/ точки от актива за следващата спортно-състезателна година, т.е. отборът ще започне новото първенство с -6 /минус шест/ точки.

2. Наказва Мирослав Атанасов Терзиев – старши треньор на ФК „Янтра“ с. Драганово, станал причина отборът му да напусне терена и да бъде прекратена срещата с ФК „Първомайци 2020“ с. Първомайци, със забрана да изпълнява функции като треньор за срок от 1 /една/ година, считано от датата на нарушението – 13.10.2024 година.

Ето какво написаха от Янтра Драганово на страницата си във фейсбук:

Здравейте приятели! С огромна тъга публикуваме, че днес (17.10.2024г.) след заседание на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС Велико Търново бе взето решение да бъде прекратено участието на ФК „Янтра“ с. Драганово през сезон 2024/2025.

Първо да кажем, че приемаме наказанието и ще го изтърпим!

Но имаме да зададем и няколко въпроса към представителите на въпросната комисия…

Така ли развиваме аматьорския футбол в България?

Това наказание приемливо ли е за най-ниското ниво във футбола не само в България, а може би и в цяла Европа?

Какво ще правят сега 20 момчета, които лишихте от удоволствието да практикуват любимия си спорт през уикенда?

Помислихте ли и за хората, които посещават всяка футболна среща на нашия клуб…

Футболът е за феновете, а вие им го отнемате!

С едно безумно решение вие се подиграхте с трудът на много хора! С тази заповед заличавате нещо градено с години! Но за съжаление вие няма как да знаете какви ценности са това за един малък футболен клуб като нашия! Всеки домакински мач е празник за селото и вие сега отнемате този празник от хората!

За коментарите, които се пишат в други групи и публикации не искаме да коментираме и само ще кажем, че футболът е контактен спорт и да се оплакваш, че някой те е ритнал, блъснал и пр. е меко казано нелепо! Ние никога не сме се оплаквали, когато наши футболисти са изпитвали същото на терена, не го правете и вие!

Молим всички клубове в България (аматьорски и професионални) ще се радваме да получим вашата подкрепа и застанете зад нас по какъвто и да е начин в името на най-великата игра наречена футбол!

Драганово винаги е било и ще бъде футболно село!

Драги приятели ние ще се завърнем по-силни и по-сплотени от всякога! Бъдете здрави и ще се видим отново през сезон 2025/2026

Само „Янтра“ Драганово!!!

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments