Левски прибира близо половин милион от дербито

0
levski slaviq 239
- -

Левски приема ЦСКА-София в първото издание на дербито през този сезон. Феновете и на двата отбора се постараха мач №1 у нас да запази реномето си и днес на трибуните на националния стадион се очакват близо 30 000 души. Това ще доведе до сериозен приход за символичния домакин, който в този случай е клубът от „Герена“. Сините ще приберат в касата си около 450 000 лева. Но част от тези средства ще излязат от нея като разходи за наем на стадион „Васил Левски“, разходи за полицията, частна охрана и други по-дребни неща около провеждането на дербито. Левски ще бъде подкрепен от близо 17 000 свои привърженици, като вчера свършиха билетите и за сектор Б. За ЦСКА-София пък, който се намира на 12-о място в класирането, на стадиона ще викат между 11 и 13 хиляди фенове. Цените на пропуските са по 15 и 25 лева.

Във връзка с дербито са предприети всички мерки на трибуните на националния стадион „Васил Левски“ да не бъдат допускани хора без или с фалшиви билети.

През последните години интересът от страна на феновете към мач №1 у нас се засили и посещаемостта е повече от добра. Със сигурност двата исторически съперника ще искат да се срещнат и в плейофната фаза, когато отново ще има 2 двубоя помежду им, които ще генерират сериозен приход. Сините влизат в кръга на втората позиция, докато ЦСКА-София ще трябва да се постарае доста, за да достигне до първата четворка.

През тази седмица сините получиха и други свежи средства. От клуба подписаха спонсорски договор с производител на млечни продукти. Неговото лого днес за първи път ще бъде на фланелките на тима. То ще е разположено на ръкавите. Наред с това от въпросната компания ще доставят продукти за нуждите на школата на Левски, това разкри изпълнителният директор Даниел Боримиров./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments