Ботев (Пд) отново влиза в ролята на хамелеон

0
botev plovdiv
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев Пловдив приема в събота от 18:45 часа Славия на „Колежа“ с една-единствена цел – да продължи отличното си представяне от началото на сезона. Жълто-черните победиха Левски с 1:0 преди паузата. И затова настроението в състава е отлично. А то може да стане още по-приповдигнато, ако ЦСКА-София победи Левски в дербито, което предхожда сблъсъка в Пловдив. Защото, ако това стане, а след това и канарчетата се наложат над белите, то те ще изпреварят тима от „Герена“ и ще се настанят на второ място в класирането. При това ще имат мач по-малко от сините.

Треньорът Душан Керкез обаче отново ще трябва да преправя състава. Той започна кампанията с коренно различна единайсеторка, като от нея заради трансфери и тежки контузии излязоха доста асове. Срещу сините травма получи и испанецът Антонио Перера. И така специалистът ще трябва да сглобява халфова линия, която няма нищо общо с тази от старта на сезона. Защото тогава Перера си партнираше с продадения на ЦСКА-София Джеймс Ето‘о, а близо до тях стоеше и отишлият в швейцарския Цюрих Уме Емануел. Сигурен за мястото си в полузащитата е Янис Карабельов. А до него се очаква да стартира Ален Корошец.

От отбраната ще липсва естонският национал Йонас Там. Той ще изтърпява санкция, защото бе изгонен срещу сините. Това бе вторият му червен картон от началото на кампанията. Вместо него до Антоан Конте ще бъде младежкият национал Атанас Чернев. Срещу белите на върха на атаката отново ще бъде Вини Трибуле, след като именно той донесе победата над Левски. Той ще бъде предпочетен пред Алекса Мараш./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments