Статистиката вещае: Силни начални и финални минути в дербито

0
levski cska
Снимка: levski.bg
- -

Гол в първия четвърт час или в заключителните минути – това спокойно могат да очакват зрителите на днешното „синьо-червено“ дерби. Причината е, че в тези времеви отрязъци най-често бележат Левски и ЦСКА-София. В началните 15 минути Левски е реализирал 5 попадения, а в последните толкова – цели 7. Това говори и за добрата физическа подготовка при сините. ЦСКА-София е отбелязал само 8 гола до момента през кампанията, но половината от тях са в началото и края.

Прави впечатление, че заради силната игра на Левски при статичните положения пред противниковата врата защитниците са опасни в наказателното поле. След такива ситуации Кристиан Димитров вкара два гола, а Кристиан Макун – един. Фланговият играч Алдаир пък се разписа след пробив. Бранител на армейците досега не е вкарвал.

До момента през кампанията срещу Левски не е свирена дузпа, а тимът е реализирал една. Червените са получавали два пъти възможност да стрелят от бялата точка, като са оползотворили едната. Срещу тях е вкаран 1 гол от 11-метров наказателен удар.

Прави впечатление, че съперниците са сред най-коректните тимове в първенството и до момента не е гонен техен играч. Армейците имат 16 жълти картона, а играчите от „Герена“ – с един повече.

ЦСКА-София може да е назад в класирането, но води много пред сините при използваните играчи – 28 срещу 22./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments