Дузпи внасят доста колорит в сблъсъците между Ботев (Пд) и Славия

0
slaviq botev plovdiv dimitar papazov
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев и Славия по правило правят любопитни сблъсъци в Пловдив. Доказателство за това е фактът, че само в 3 от 71 домакинства на жълто-черните на белите не са отбелязвани голове и те са завършвали 0:0.

Интересното е, че доста колорит в историята на дуела внасят дузпите. Ботев има една служебна победа с 3:0 в първенството над Славия. Тя е от 1957 година. В 78-ата минута при резултат 0:0 главният съдия Владимир Пинзов от Варна отсъжда дузпа в полза на канарчетата, а гостите протестират бурно и след като не позволяват тя да бъде изпълнена, арбитърът прекратява двубоя. По-късно е присъдена служебна победа за жълто-черните.

При успеха на Славия с 4:1 на 30 август 2002 година пък нападателят Мартин Кушев реализира трите дузпи, свирени за гостите. Главен съдия на срещата бе Антон Генов от София.

За Ботев са отсъдени 9 11-метрови наказателни удара, като 6 са реализирани, а 3 са пропуснати – от Ант. Пехливанов, К. Костадинов и Ив. Цветков. Дузпите за Славия също са 9. 8 са вкарани. А единственият наказателен удар е пропуснат от… Станимир Стоилов.

Ще видим ли изстрел от бялата точка и от предстоящия двубой?/ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments