Ботев пречупи Славия, левашка грешка на вратаря на белите

0
463803297 18331024369198951 1198847420177051623 n
- -

Ботев(Пловдив) победи Славия с 1:0 и продължава да поддържа високо темпо в челото. Канарчетата бяха по-добри в мача и успяха да пречупят кривия отбор на гостите.

След само три минути игра Ботев Пловдив имаше шанс да отбележи. Укаки и Корошец комбинираха добре в наказателното поле, но успоредно подаване на №4 от състава на „канарчетата“ не бе засечено от никого.

Около 10 минути след началото домакините имаха претенции за дузпа в две различни ситуации. Първо Попов бе побутнат в гръб от Зеедорф, в чиято ръка се удари и топката. Минута по-късно Мартин Георгиев спря топката с ръка при изстрел на Балоянис от средна дистанция. И в двата случая Гинчев бе категоричен, че няма основания за наказателен удар.

60 секунди след това Нвачукву стреля опасно покрай вратата.

В следващите минути „белите“ поизравниха играта, но кълбото се задържаше основно в центъра на терена.

Едва в 36-ата минута столичани погледнаха към вратата на домакините. Изстрел на Иван Минчев мина покрай вратата на Бернат.

В края на частта Трибуле можеше да даде аванс на „жълто-черните“, когато Николай Кръстев спаси негов удар с глава.

След точно час игра резултатът бе открит. Николай Минков реши да пробва рефлекса на Николай Кръстев отдалеч и в крайна сметка успя да го изненада. Вратарят на Славия не съумя да хване наглед неособено тежкия изстрел на Минков и топката влетя в мрежата му – 1:0.

В 79-ата минута Алекса Мараш се пребори добре да топката след изритване в предни позиции от Балоянис. Нападателят успя да продължи към свободния Нвачукву на дъгата на наказателното поле, но крилото нанесе доста нескопосан удар. Футболистите на Славия комбинираха добре помежду си, но трудно достигаха до голово положение пред вратата на Бернат.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments