Керкез: Труден мач

0
dushan kerkez
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, определи Славия като много добър отбор, въпреки че се намери на 11-то място в класирането. Керкез каза, че е можел да се получи и по-хубав мач между „канарчетата“ и „белите“ на „Христо Ботев“. Специалистът заяви, че иска отборът му да побеждава и с по 3-4 гола, но е доволен и само на 1:0, ако това носи три точки.

„Благодаря за поздравленията. Труден мач. Знаете, че след паузи за националните отбори е трудно. Беше много важно да спечелим и да вземем три точки. Не е лесно – Славия загуби с 0:1 от Левски и Лудогорец, но победи ЦСКА и Черно море. Много добър отбор. Поздравявам моя колега Загорчич. Имат добра школа. Сигурно можеше да бъде и по-добър мач. Малко тежък терен, честитя на моите футболисти. Искахме победата и благодаря на феновете, че са тук. Идва следващият мач“, започна треньорът.

„За мен е важна дисциплината, това говорих с момчетата в паузата. Когато един отбор играе добре тактически във фаза защита, е трудно. Един гол беше достатъчен за трите точки“.

„Честитя на моя щаб и всички футболисти. Физически можем да играем добре 90 минути. Стартирахме на 10 юни, това е работа на целия щаб. Хубава статистика, но искам и голове през първото полувреме. Важно е отборът да вярва и да гледаме напред всички заедно“.

„Променихме доста отбора – особено в атака. На новите играчи им трябва време. Доволен съм. Ако ме питате, искам да бием с 3-4:0. Но сме отбор в процес, добре работим. Имаме и хубав микс между млади и стари“.

„трудно ще е. Няма как да кажа, че имаме късмет. Всички победи са технически. На Акере и Андрей Йорданов им трябват 1-2 седмици, за да тренират нормално и да бъдат готови. Надявам се никой да не се контузи“, завърши Керкез.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments