БФС разреши на футболистите от извадения от групата Янтра да играят в други отбори

0
yantra draganovo
- -

Футболистите на извадения от първенството на “Б” областна футболна група – Юг отбор на„Янтра“ (Драганово) могат да бъдат картотекирани в други клубове веднага. Аматьорският тим бе изваден от състава на групата, заради напускане на терена в срещата с „Първомайци“, довело да нейното прекратяване.

На основание чл. 24, ал.(11), буква „а” от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2024/2025 г., резултатите от изиграните мачове до този момент от ”Янтра” с Драганово се анулират, реши Спортно-техническа комисия към Зоналния съвет на БФС Велико Търново

На основание Раздел II–чл.12,ал.(4), т.2 от Правилника за статута и състезателните права на футболиста-аматьор – футболистите на „Янтра” (Драганово) могат да участват в официални мачове в системата на аматьорския футбол за трети клуб по време на сезона при следните условия, а именно когато резултатите от срещите от първенството на футболния клуб са анулирани. Това означава, че състезателите ще могат да продължат участието си в първенството за други, без да чакат зимната пауза.

Шеф на БФС: Спортното министерство да поеме контрола над ДЮШ

 

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments