Лудогорец с изумителен рекорд

0
ludogorets
Снимка: ludogorets.com
- -

Победата на Лудогорец над Септември Сф в миналия кръг бе колкото рутинна и очаквана, толкова и историческа. Двубоят бе спечелен от шампионите с 2:0, като той бе девети пореден за тях в първенството, в който те не допуснаха гол. С това бе подобрен и клубният рекорд на Лудогорец. Досега тимът бе стигал най-много до 8 поредни сухи мрежи през есента на 2019-а. И тогава в поредицата имаше само едно реми, а всичко друго беше победи. Другото съвпадение е, че и преди 5 години единственият „хикс“ бе на собствен терен. Тогава Лудогорец направи 0:0 със Славия, а сега – с Черно море.

В момента тимът не е получавал гол от мача с Арда в Разград, който лесно спечели с 5:1. Двубоят бе от третия кръг на сезона и втори за шампионите в първенството и се игра на 3 август, преди повече от 2 месеца и половина. Тогава към края на мача левият бек на тима от Кърджали – Феликс Ебоа Ебоа – вкара почетния гол за Арда и от 5:0 намали на 5:1. Преди 5 години серията свърши на 2 ноември, когато Лудогорец победи Берое с 3:1 в Разград. Заралии поведоха на „Хювефарма арена“ с 1:0 с гол на Ибрахима Конте, но след това дойде пълният обрат. Треньор на Лудогорец по онова време беше Станислав Генчев.

Като цяло „орлите“ почти винаги са имали по-добро нападение, отколкото отбрана, но през този сезон и в дефанзивната част от играта демонстрират значителен прогрес и дори успяха да запишат нов клубен рекорд.

Интересно е, че откакто Игор Йовичевич пое Лудогорец, то „орлите“ не са допуснали гол в 4 поредни мача – 2:0 с Ботев Bp, 0:0 с Виктория Пилзен, 1:0 с Локо Пд и 2:0 над Септември Сф./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments