С 14 мача срещу „сините“ Бусато задмина португалец

0
gustavo busato
Снимка: cska.bg
- -

13-ото шампионатно дерби срещу Левски за бразилския страж на ЦСКА-София – Густаво Бусато – се оказа фатално. В него той допусна едва втората си загуба от сините за първенство, след 0:2 на 18 септември 2022 г. Южноамериканецът със сигурност няма да забрави и друго поражение – във финала за Купата на България с 0:1 на 15 май 2022 г. Въпреки сегашната несполука, общият му баланс срещу Левски в Първа лига е положителен – 6 победи, 5 равенства и 2 загуби със 7 сухи мрежи в 13-те двубоя.

Няма друг чужденец в сегашния състав на ЦСКА-София с повече дербита във всички надпревари от Бусато. Досега той делеше второто място във вечната класация с португалеца Тиаго Родригеш, който остана с 13 – 11 в първенството и 2 за Купата на България. На върха е обаче неговият сънародник Рубен Пинто с 15, от които 13 в елита и две в турнира за купата.

Французинът Тибо Вион пък излезе в своя 10-и мач срещу сините в шампионата. По толкова имаха преди него Жеферсон Телес и Амос Юга, с 9 остана Витаутас Черниаускас.

Деветото дерби за първенство за синия капитан Вендерсон Цунами пък му донесе втора победа срещу ЦСКА-София. За дебюта си в него на 6 март 2022 г. бразилецът едва ли иска да си спомня – в 54-ата минута той бе изгонен за втори жълт картон. Тогава срещата завърши 0:0./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments