И след уволнения треньор, юношите на България паднаха от Исландия!

0
balgariq u15
- -

Националният отбор на България за момчета до 15 години отстъпи с 0:2 на Исландия в последния мач от Турнира за Развитие на УЕФА, който се проведе в София.

Българите завършиха на 3-то място, след оставиха зад себе си състава на Уелс. Турнирът се организира от Европейската футболна асоциация с цел създаване на международен календар за тази възраст, в която момчетата играят предимно в своите си страни.В другата среща от днес Испания не остави никакви шансове на Уелс и ги победи с 8:0. Така „Ла Фурия“ е на върха с три победи от три мача и голова разлика 19:0. Исландия е на 2-о място с 6 точки и голова разлика 5:3. България е 3-а с 2 точки, спечелени 2:2 в редовното време след изпълнение на дузпи над Уелс, а британците са с 1 поради същия начин на решаване на срещата.

Днес временният треньор Тодор Симов даде шанс на момчета, които по-малко бяха играли в първите две. И преди почивката двата тима бяха равностойни и създадоха по две положения всеки от тях.

През втората част тимът на Исландия стигна до преднина от едно попадение, след като на празна врата с глава се разписа Бярки Храфн Гардарсон. Александър Палмасон центрира от фаул, българската защита не се ориентира и остави Арнар Бярки Гунлейфсон сам срещу вратаря. Той опита да го прехвърли, но топката срещна горната греда. И най-съобразителен се оказа Гардарсон.

След гола българският тим тръгна в атаки и имаше няколко добри възможности, включително и далечни удари. В 73-ата минута обаче Бенямин Бьорнсон от десетина метра прокара топката през защитник и под плонжа на вратаря Пламен Пандазиев за 0:2.

Преди загубата от Исландия, България отстъпи и от връстниците си от Испания с 0:9, което доведе до уволнението на селекционер Владислав Вутов и неговия помощник Христо Телкийски.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments