Дани Моралес: ЦСКА е притиснат отвсякъде! Цяла „червена“ България трябва да е рамо до рамо и да излезе от незавидната ситуация

0
- -

Бившият треньор на ЦСКА-София и Ботев Bp – Даниел Моралес – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между двата тима. Той заяви, че всички „армейци“ трябва да се обединят в този момент и по този начин да се излезе от незавидната ситуация. Моралес коментира още ситуацията и целите пред водения от него Беласица Петрич, който е сред водещите отбори от Втора лига към момента.

Боби Галчев: На Левски и ЦСКА им останаха само имената!(ВИДЕО)

– Какви са очакванията ти за мача между ЦСКА и Ботев Враца?
– Когато ЦСКА играе, очакванията винаги са големи. Винаги се очаква победа и резултати, но напоследък тези неща не се получават. Според мен е въпрос на време да се подреди всичко, а Александър Томаш тепърва започва от основата.

– Може ли да станем свидетели на изненада в този мач и Ботев да вземе нещо?
– Когато отбор с марка „ЦСКА“ играе, не може да се позволи да губи точки от отбори, които не са на тяхното ниво като качества, организация и най-вече бюджет. Не само Ботев Враца, но и други отбори, които имат други цели в първенството. Мачът ще бъде много труден за Ботев Враца, защото ЦСКА е притиснат отвсякъде и ще търси задължителни три точки, взети с разлика и голям резултат. Играчите на Томаш ще се опитат да се реваншират на феновете за този слаб старт.

– Очакваше ли толкова слаб старт на сезона за ЦСКА? Как могат да излязат от тази ситуация?
– В България съм от почти 22 години и за първи пъти виждам толкова слаб старт на първенство за ЦСКА. Определено сега е дошло времето да се види обединение между феновете, клуба, треньорите и футболистите. Цяла „червена“ България трябва да е рамо до рамо и да излезе от незавидната ситуация, в която се намира. Много е лесно да критикуваме сега, но най-важно в този момент е всички да си подадат ръце и да вървят заедно в правилна посока. Посоката е работа, много работа, която трябва да бъде свършена.

– Христо Янев отново пое Ботев Враца. Правилно ли е неговото назначение?
– Ръководство преценя кой да бъде треньор. Те имат право, познавам много добре хората в ръководство на Ботев Враца и мога да ви кажа, че са доста сериозни. Обичат отбора си и града. Много неща в клуба се промениха за добро, но щом са върнали Янев, значи така са преценили за правилно. Все пак на него му е позната атмосферата в клуба.

Томаш прави куп промени

– Томаш пое ЦСКА, но засега резултатите са далеч от очакваното. Трябва ли да продължи да му се гласува доверие?
– Според мен решението Томаш да бъде назначен беше правилно. Разбира се, че трябва да му се гласува доверие на треньора. Всички знаем колко е закъсняла селекцията при тях. Томаш има солидни идеи и принципи в играта си, но пак повтарям – време ще му трябва. Например, колко време му трябва на един кмет, за да промени града си? 4 години минимум…. А искат треньорът за два месец да промени облика на ЦСКА… Това е много трудно.

– Каква е ситуацията в Беласица?
– Беласица е голям клуб с традиции в България. Момчетата уважават емблемата на клуба, феновете обичат отбора си и за радост вървим заедно в една посока. Благодарение на кмета Димитър Бръчков и на спортният директор Герасим Заков нещата в клуба са наред и това може само да ме радва.

– Доволни ли сте от представянето до този момент?
– Говорим много с момчетата в съблекалнята. Никога не е достатъчно, но до този момент момчетата плюс щаба се справят добре. Винаги може и още по-добре, защото да се качиш там, където искаш, не е трудно. Трудно е да се задържиш там, горе.

– Какви са целите ви до края на сезона?
– Целите сме поставили преди сезона. Не искам футболисти без амбиции, не искам футболисти, които мислят, че Бела е върхът на кариерата им. Аз съм зад тези, които искат да се борят и да се развиват. Беласица дава шанс на амбицирани футболисти. Ние искаме да покажем добър футбол и да постигаме добри резултати, за да ни запомнят хората с добро. Трябва да си винаги с предно класиране, това са моите изисквания към футболистите.

– Как е колективът в съблекалнята?
– Тук съм намерил едни борбени и амбицирани момчета, които обичат футбола и се отнасят с добро отношение към тренировъчния процес. Искат да прогресират и постоянно ги тормозя, че това е начин да постигаме заедно цепите си.

Неизменен титуляр на ЦСКА-София с хронична травма, пропуска опашкарското дерби

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments