„Червените“ треньори не могат без трима! Двама са най-потърпевши от треньорската рокада

0
aleksandar tomash cska trenirovka
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София е в навечерието на 12-ия си мач, като в пет от срещите отборът бе воден от Томислав Стипич, а в другите шест – от Александър Томаш. Интересно е, че въпреки ниско заложената летва от хърватина – 0,6 точки на мач, Томаш не успя да скочи много по-високо, заработвайки по 1,16 точки. В атака показателите дори се влошиха, като на старта тимът бележеше по 0,8 попадения, а при Томаш паднаха на 0,66.

Томаш прави куп промени

Настоящият специалист обаче има привилегията да ползва играчи от късната лятна селекция, за които са платени близо 7 милиона лева, а заплатите им са колосални за българските стандарти. Легендата на Лийдс – Лиъм Купър – ще получи за година 600 000 евро от заплати и 200 000 евро от бонуси.

Любопитно е, че и двамата треньори са използвали в мачовете си по 22 играчи. Бусато е единственият, който има пълен набор от 540 възможни минути, докато единственият със 100 процента на терена при Стипич е българският национал Християн Петров с 450 минути.

Боби Галчев: На Левски и ЦСКА им останаха само имената!(ВИДЕО)

Набива се в очи тенденцията, че само трима играчи са ядрото на отбора при Томаш и при предшественика му. Дефанзивният халф Марселино Кареасо е втори най-използван играч и от двамата специалисти. В Топ 5 по игрови минути и на Томаш, и на Стипич са норвежкият халф Джонатан Линдсет и универсалният френски играч Тибо Вион.

Треньорската рокада се изживява най-шоково от Християн Петров. Докато при Стипич бранителят е играл всяка една възможна минута, при Томаш той има един мач, а в пет изобщо не записва участие. Хайнц, който на няколко пъти бе атакуван от тарторите на агитката заради среднощните си турове по казината, е другият потърпевш от рокадата. При хърватския спец Хайнц има по 66 минути на мач, а при настоящия – двойно по-малко – по 33 минути./ „Мач Телеграф“

Неизменен титуляр на ЦСКА-София с хронична травма, пропуска опашкарското дерби

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments