Павел Колев: Левски опитва да изгради нещо трайно! Клубът излъчва спокойствие и стабилност

0
pavel kolev 1
- -

Бившият директор на Левски и Локомотив Пловдив – Павел Колев – говори в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт. Той коментира актуални теми в българския футбол, като сподели мнението си за случващото се при „сините“, ЦСКА-София и на „Лаута“.

„На Левски – ЦСКА имаше добра посещаемост, хубава атмосфера. Срещата премина безпроблемно. Откъм футболни достойнства, не бих казал, че имаше нещо кой знае какво да се отличи. И двата отбора се опитаха да играят футбол. На ЦСКА им се получи повече през първото полувреме, през второто Левски доминираше. Общо взето заслужено стигна до трите точки. Имаше две съдийски отсъждания, които още се коментират в България. И то с основания. В никакъв случай не е мач, който е решил нещо или е показал някакви генерални неща. Дерби с емоционален заряд, който няма значение за класирането.

Важно е тази крачка, относно провеждането на мача, да бъде затвърдена. Да не е някакъв „инцидент“ това безпроблемно преминаване на мача по трибуните. Грозно впечатление прави наличието на големи буферни зони. Като цяло този двубой беше голяма крачка в правилната посока, относно провеждането на трибуните“, каза Колев.

„При Генчев Левски има последователност, систематичност, доста зрял подход без кой знае какво изхвърляне. Опит, и то никак не безуспешен, да се изгради някакъв игрови стил. Аз съм сигурен, че ако попитате Станислав Генчев и той ще каже, че е далеч от това, което иска да вижда. Левски опитва да изгради нещо трайно. Такова излъчване има и самият клуб – има спокойствие, стабилност. Има ясно разпределени функции и отговорности. Това е добре за всички, които обичат този клуб“, каза бившият директор на „сините“.

„На ЦСКА трябва да се отдели отделно предаване, защото те се намират в доста специфична ситуация. Позицията на „червените“ не отива на историята и традициите на този клуб. Те изграждат нов отбор и паралелно нов клуб с цялата организационна структура. Те назначават нови хора, нови директори. Те градят и нов стадион в момента. Това би трябвало да означава, че ЦСКА ще има нужда от доста време, за да постигне спокойствие и хармония, която виждаме в лагера на вечния му съперник. Няма база за сравнение между двата столични гранда“.

„Детайлно не следя Локомотив Пловдив. Не мога да кажа какво се случва в кухнята на клуба. Според мен не е никаква изненада това, което стана с Любослав Пенев. Познавам го добре и знам, че е педантичен човек. Това, което се случва в Локомотив Пловдив, със сигурност го е изкарало от равновесие. Не разбрах тази престрелка между отделни хора защо се случи. Манталитетът на хората в българския футбол се нуждае от промяна. Всеки собственик на футболен клуб би трябвало да е наясно, че ще загуби доста пари. Бизнес моделът на българския футбол е тотално сбъркан, ако въобще има такъв. Оттеглянето на Христо Крушарски е било предизвестено. Най-логичното на света е да се мисли за изграждането на бизнес модел, клубовете да се самоиздържат. С Крушарски се работи и лесно, и трудно. Когато е в нормалното си състояние, разговорите са лесни. Когато се налага да говори пред малко повече хора, нещата стоят по друг начин“, каза Колев.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments