Григор се срина във Виена

0
grigor dimitrov
Снимка: brisbaneinternational.com.au
- -

Григор Димитров загуби от Томаш Махач в три сета (7:6 (5), 4:6, 3:6) и по този начин напуска турнира във Виена от сериите ATP 500. Двубоят между двамата бе от осминафиналната фаза. В следващия четвъртфинален кръг Махач ще се изправи срещу Джак Дрейпър.

Мачът започна с напрегнат сервис-гейм за Григор, продължил 8 минути. Махач изравни с нов оспорван гейм. Вторите подавания и на двамата минаха без особени проблеми, а в петия и шестия гейм зрителите във Виена станаха свидетели на два пробива за двамата тенисисти. Първо чехът реализира брейк, но Гришо се мобилизира и го върна. В крайна сметка сетът отиде в тайбрек, в който сервиращите взимаха своите точки, докато Григор не допусна минипробив след дълго разиграване – Махач завърши със стоп воле. Българинът бързо върна минипробива, а впоследствие Махач допусна и двойна грешка. Още с първия сетбол Григор затвори сета – 7:6 (5).

 

Махач даде начало на втория сет с убедителен сервис, но същото важеше и за Григор, затворил на 0 първото си подаване. Двамата вървяха гейм за гейм почти през цялата втора част и никой не стигаше или дори не доближаваше точка за пробив. В деветия гейм Махач загуби две точки на собствен сервис, но успя да поведе с 5:4. В следващия гейм пък 24-годишният чех бе още по-солиден и дръпна с 40:0. Гришо върна две точки, но с двойна грешка предаде гейма и сета в полза на Махач.

Третият сет започна кошмарно за българина, изостанал с 0:2. Точно когато изглеждаше, че мачът тръгва в посока Махач, Димитров се съвзе и на свой ред върна пробива в много продължителен гейм, а после и го затвърди за 2:2. В осмия гейм от третата част се стигна и до следващия пробив в двубоя, който отиде на сметката на Махач. На свое подаване чехът успя да затвори срещата, въпреки че Григор отрази първите два мачбола – 6:3.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments