Заплатите в Черно море по-малки от тези в Спартак (Вн)

0
spartak varna cherno more daniel dimov
- -

Таванът на заплатите в Черно море е 5000 евро на месец. Сумата е доста добра за родните стандарти, но е далеч от тази, която се дава в другите водещи клубове – Лудогорец, ЦСКА-София, Левски, Ботев Пд, ЦСКА 1948 и дори градския съперник -Спартак Вн.

Наскоро бившият собственик на „соколите“ – Павлин Николов – призна, че на „Коритото“ се дават заплати от по 10 000 евро на месец на някои играчи. А това са пари, за които на „Тича“ само може да мечтаят.

Именно този нисък за амбициите на Илиан Илиев таван на заплатите прави така, че много силни играчи да не остават дълго при „моряците“ и да приемат други оферти. Такъв е примерът само през миналото лято с напускането като свободи агенти на Иван Дюлгеров, Атанас Илиев и Пабло Гарсия. Голям е проблемът и с това, че Черно море няма планиран бюджет за закупуването на нови играчи. Реално се привличат само свободни агенти, като както стана дума по-горе, най-високата заплата, която може да се предложи, е 5000 евро.

Не трябва да се забравя, че Илиан Илиев нави Клаудиу Кешеру да дойде на „Тича“ срещу 3000 евро на месец, година, след като румънският голмайстор почти беше спрял с футбола.

Важно е да се похвали Илиан Илиев, че успява да държи Черно море на високо ниво, въпреки ограничения финансов ресурс. През миналия сезон варненци станаха вицешампиони и играха в Европа, но за съжаление отпаднаха още от първия съперник – Апоел Беер Шева.

Факт е, че някои заплати в Спартак Вн може и да са по-големи от тези в Черно море, но поне на „Тича“ има финансова стабилност, макар и с по-малък бюджет, докато на „Коритото“ тепърва ще трябва да търсят начин, за да оцелеят./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments