Голяма трагедия! Инфаркт покоси мароканец, искан от Левски

0
- -

Световният футбол отново е в траур след внезапна смърт на бивш елитен играч. Екснационалът на Мароко – Абделазиз Барада – е починал от инфаркт само на 35 години. Новината се появи първоначално в местни медии, а после беше потвърдена от близките на футболиста. Мароканската футболна федерация пък пусна пост, в който отдава почит към Барада и изказва искрени съболезнования. Халфът е известен и у нас, след като преди няколко години той влизаше в трансферните планове на Левски. „Сините“ го искаха за заместник на швейцареца Давиде Мариани, който бе продаден в ОАЕ.

Барада е роден през 1989 г. в Провен, в района на Париж. Започва кариерата си в ПСЖ, но напуска столичния клуб през 2010 г., без да има своя шанс в първия отбор. Насочва се към Испания и Хетафе, където буквално избухва, привличайки вниманието на най-големите европейски клубове. През 2014 г. мечтата на атакуващия халф се сбъдва – подписва с Олимпик Марсилия. В продължение на два сезона той подпалва „Велодром“ и се утвърждава като основен играч, изигравайки 45 мача с фланелката на Марсилия. Незабравимо преживяване, което го изстреля в челните редици на международната сцена. Горд с произхода си, Абделазиз Барада защитава цветовете на своята страна Мароко. Записва 28 мача и отбелязва 4 гола за мароканския национален отбор в периода 2012-2015 година.

Смъртта на Барада попари не само мароканския, но и френския футбол, пише „Мач Телеграф“. ПСЖ и Марсилия изпратиха съболезнователни писма, отдавайки почит на Абделазиз. Испанският Хетафе също се поклони на бившия си играч.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments