Събрани от плажовете в Южна Америка? Митове и реалности за футболистите на Берое

1
levski beroe leandro godoi
Снимка: facebook.com/pfcberoeok
- -

Един от големите митове, който кръжи около Берое, е, че футболистите са събрани по плажовете в Южна Америка. Бегъл поглед върху селекцията показва, че повечето футболисти идват от много сериозни клубове, макар и да не са стигали до най-високото им ниво. Самият факт, че са се учили на футбол в грандове като Ривър Плейт и Атлетико Мадрид е достатъчен, за да почнем да мислим по съвсем друг начин за Берое.

Леандро Годой, например, идва от Ривър Плейт – най-популярния, най-богатия и най-успешния отбор в Аржентина. Дори това, че е привлечен от друг първодивизионен тим от страната – Дефенса – е доказателство за класа. Още повече, когато става дума тази класа да се демонстрира в българското първенство.

Хуанко Пинеда пък е продукт на школата на испанския Хетафе. Дали трябва да сравняваме юношеската академия на среден испански отбор с тази, на който и да е наш тим?

Пак от Ривър Плейт идва Кевин Сейхас, Скуадроне е от друг традиционен аржентински клуб – Естудиантес, Еспиноса е създаден за футбола в Ланус. Е, защо такива играчи да не победят Левски на „Герена“ и да не са фактор в Първа лига?/ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
бероец
бероец
2 минути по-рано

така, леандро годой започва кариерата си в Расинг Клуб, играл е под наем в португалския Торензе, след това Берое го привлича с постоянен трансфер на стойност малко над милион долара. През миналата зима беше пуснат под наем в Дефенса, като бяха платени 200 хиляди долара.