Лудогорец – ЦСКА 1948: Ще има ли джентълменско споразумение и този сезон?

0
ivailo chochev
Снимка: ludogorets.com
- -

Джентълменско споразумение. Този израз стана популярен у нас около мачовете между Лудогорец и ЦСКА 1948 през пролетта на миналия сезон. Тогава разградчани триумфираха 4 пъти над съперника – веднъж за Суперкупата (с дузпи във Велико Търново), веднъж за купата и два пъти в Първа лига.

Между двата клуба се зароди топла връзка след трансфера на Ивайло Чочев от Бистрица в Разград през зимата. Националът взе участие за ЦСКА 1948 в сблъсъка за Суперкупата на 10 февруари и после премина при орлите. Изненадващо обаче полузащитникът така и не записа нито една минута за Лудогорец срещу столичани в останалите три мача, въпреки че бе в групата.

Вече бившият президент и изпълнителен директор на клуба от Бистрица Добрин Гьонов обясни това с „джентълменско споразумение“, в което ни в клин, ни в ръкав включи… вратаря Даниел Наумов, който по онова време бе гласен за трансфер в Левски.

„Дани остана в София заради джентълменското споразумение, което имаме с Лудогорец за Ивайло Чочев – да не играе срещу нашия отбор. Знаете, че пък ние взехме Дани Наумов от Разград. Затова не игра, а не заради преговори с Левски“, каза Добрин Гьонов пред sportal.bg.

Наумов вече не е в ЦСКА 1948, премина това лято в ОФИ Крит, но ще видим ли Чочев на терена? Въпрос, чийто отговор ще узнаем днес от 18:00 часа, когато столичани гостуват на „Хювефарма Арена“. Както е известно, през миналата седмица друг от основните полузащитници на разградчани Якуб Пьотровски бе опериран и ще е аут. Така че отсъствие и на Ивайло Чочев би отворило дупка в средата на терена, но само ако „джентълменското споразумение“ още важи или просто тогава не бе съшито с бели конци…/ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments