Стадион „Лазур“ – една тъжна реалност (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
stadion lazur (7)
- -

Стадион „Лазур“ все още е стадион! Но картината, която представлява в момента, е една тъжна реалност. На входовете още стоят надписи „ПФК Нефтохимик“. На база на всичко това, което се случва с бургаския футбол в последните 15-20 години, на него наскоро имаше 5000 зрители на местното дерби Нефтохимик – Черноморец от квалификациите за купата, играно на 28 август. Със сигурност градът е зажаднял за футбол, но чист, истински, без тънки сметки на дребно, които отказаха публиката и направиха така, че Бургас да няма отбор в професионалните групи.

Колко време още стадион „Лазур“ ще остане… стадион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стадионът а далеч от своята оптимална функционалност. Тревното покритие все още отговаря за провеждане на професионални мачове. Положението с поддръжката обаче е плачевно. Всичко отдавна е занемарено и се руши от времето. По последна информация повече от половината прожектори не работят. Стадионът Красавец, както се наричаше навремето, отдавна не е такъв, а просто съоръжение със западащи функции.

И все пак днес там ще се играе футбол от 1/16-финалите за купата. Двубоят на Черноморец Бс с Локо Пловдив ще бъде предаван по телевизията, така че цяла България ще се убеди в тъжната реалност!/ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments