„Червените“ бележат всякак и отвсякъде, но твърде малко

0
cska otbor
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София постигна в изминалия кръг задължителната победа над Ботев Bp с 2:0. „Червените“ показаха и показват разнообразие при отбелязването на головете от началото на резона, но въпреки това и в този мач, и като цяло, попаденията бяха по-малко от очакваните. След успеха над врачани броят им нарасна на 10 и все още продължава да бъде по-малък от този на изиграните мачове, което хич не е добре за клуб с претенциите на „червените“. Все пак достигането до двуцифрен брой голове е повод да видим как се стигна до тях и на какво най-много разчитат „армейците“.

ЦСКА-София вдига нападател за сблъсъка с Лудогорец

Ако започнем да говорим персонално, първият човек, на когото трябва да обърнем внимание, е Годуин Коялипу. Той е най-ефективният в състава на Томаш до момента със своите 4 гола. Показа, че умее всичко, включително и да пропуска. Срещу Ботев Bp успя по невероятен начин на около метър-два пред голлинията така да повдигне топката, че тя да не влезе и вероятно е превзел световния видеообмен за куриозни пропуски с изпълнението си. Въпреки това в този мач той се разписа с глава след центриране на Станислав Шопов. Показа, че умее да печели битки на втория етаж и при загубата от Арда в Кърджали, когато пак вкара по този начин, но след статично положение. В онзи двубой той се разписа след фал, изпълнен от младия Юлиан Илиев и леко отклонение в защитник на Арда, преди кълбото да стигне до главата му. Коялипу показа, че може да изпълнява и дузпи, като вкара от бялата точка срещу Берое. А срещу Локомотив Сф демонстрира, че умее да бележи и със силни шутове извън наказателното поле. Така до момента само той е вкарал с глава от „червените“. А и като цяло при него разнообразието е най-голямо, защото има попадения от и извън наказателното поле и с крак, и с глава, както и от игра, и от статични положения.

И като споменахме статичните положения, от тях са дошли 30% от головете на ЦСКА-София до момента – 3 от 10. От трите един беше от дузпа, един след заучено изпълнение на корнер (на Линдсет срещу Локомотив Сф), както и един след фал – споменатият вече в Кърджали. Попаденията с левия крак почти липсват, като дотук единствено Марселино Кареасо си послужи с него, за да отбележи. Направи го с хубав шут извън наказателното поле срещу Хебър. Матиас Фаетон пък използва изцяло десния, като той е вторият след Коялипу, който е пратил топката в противниковата мрежа от и извън наказателното поле./ „Мач Телеграф“

Да видиш ти! ЦСКА-София иска огромна сума за трансферно недоразумение!

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments