Левски се превръща в любимата жертва на Кошмара

0
levski beroe venderson cunami santqgo godoi
Снимка: levski.bg
- -

Берое триумфира на стадион „Георги Аспарухов“ с 2:0, а последният акорд за успеха бе поставен от Сантяго Годой. Нападателят се разписа в 83-ата минута, смълчавайки напълно трибуните на „Герена“. Това бе шесто попадение за 23-годишния таран от началото на сезона, което за момента му осигурява втората позиция в голмайсторската листа – на две зад Ахмед Ахмедов от Спартак Варна.

По-любопитното е, че сините се превръщат в любима жертва на Кошмара, какъвто е прякорът на аржентинеца. Годой вече има на сметката си два гола във вратата на столичани в 2 мача. Толкова пъти е вкарвал и в мрежата на Хебър. Първият му бе отново при успех за заралии с 2:1 в дома на зелено-белите. Това се случи преди година – на 27 октомври старозагорци приеха Левски, като сините отново бяха смятани за абсолютен фаворит срещу сглобения през лятото тим, изпълнен с чужденци. Но възпитаниците на Хосе Луис Ачиари не мислеха така и в 4-ата минута поведоха с гол на Джани Политино. В края на полувремето Кристиан Димитров изравни, а в 73-ата Сантяго Годой донесе успеха на отбора си.

Кошмара вкара 11 попадения в 23 двубоя за Берое във всички турнири. Сметката му щеше и да е по-голяма, но през зимата той бе пратен под наем в Дефенса и Хустисия. През лятото Годой се завърна в Стара Загора и отново показа головия си нюх. Няма да е изненада, ако в началото на 2025 година нападателят отново потегли извън пределите на България и заралии осъществят солиден негов трансфер./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments